Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nylander kallas in mot Örebro

/

Skadesituationen får Modo att blixtinkalla William Nylander till bortamatchen mot Örebro.

På plussidan finns också Mattias Ritola som är spelklar igen.

Annons

Modos skadelista har växt ytterligare under landslagsuppehållet. David Gunnarsson skadade sig lindrigt under en fysträning – och Edwin Hedberg fick utgå under U20-landslagets möte med Tjeckien i Ryssland.

Succémannen Hedberg fick ett skott i ansiktet från svenske backen Christian Djoos. Han missade ytterligare två landslagsmatcher, men enligt Modotränaren Anders Forsberg rör det sig inte om någon allvarlig skada.

Dock är han inte med mot Örebro.

– Han får stå över i morgon kväll, sedan får vi se om han är redo till nästa match (mot Brynäs hemma på torsdag). Det ska inte vara någon fara med honom; han säger åtminstone själv att det är under kontroll. Men det är bättre att vi vilar honom, säger Forsberg.

Skadelistan består nu av fyra forwards: Hedberg, Gunnarsson, Gustav Possler och Dave Spina.

På grund av dessa omständigheter har Modo valt att kalla in William Nylander redan till tisdagens match. Tanken var ju först att Nylander inte skulle spela förrän på torsdagen

Både Nylander och Adrian Kempe ansluter direkt från småkronornas landslagsturnering i Finland.

– Båda två ska vara med. Sedan får vi se hur pass mycket speltid de får, men tanken är i alla fall att de ska spela. Vi får ha tålamod med William. Han ska in i systemet igen och spela med en annan fart. Det lär nog ta några matcher för honom att komma in i det, säger Anders Forsberg.

En annan som – efter många om och men – nu ska spela igen är Mattias Ritola. Forwarden har varit i gång för fullt under uppehållet och bildade på måndagens träning en kedja med Jeff Tambellini och T.J. Hensick.

– Det känns bra att vara tillbaka. Det har varit en lång process som har känts ganska värdelös, säger Ritola, som räknar med en viss startsträcka.

– Jag har fått stå ut med Jocke (Bäckström, fystränaren) i två månader nu (skratt). Så formmässigt ligger jag nog inte så långt efter. Det är väl mest tajmingen som kanske saknas lite.

Mer läsning

Annons