Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ny uddamålsförlust för Modo J20

Trots spelövertag matchen igenom blev det noll poäng för Modo J20 under lördagen då de åkte på en 1–2 förlust mot HV 71 J20.
– Vi skapar enormt mycket chanser och har många powerplay idag, men det händer som ingenting, säger huvudtränaren Henrik Gradin.

Annons

Andra matchen efter uppehållet slutade med ännu en uddamålsförlust för Modo. 0–1 mot Skellefteå senast följdes upp med en 1–2 förlust på hemmaplan.

– Det är tungt att åka på sådana här hedersamma förluster. Det är inte precis något man strävar efter, suckar Henrik Gradin.

HV 71 gick upp till 2–0 i mitten av den första perioden. En ledning som Modo aldrig lyckades hämta igen. Modo sköt elva skott mer än HV 71 och skapade fler chanser än bortalaget, men ändå blev det bara ett mål framåt. 

– Det är inte så att vi pulveriserar dem, men jag tycker att det ska vara 4–2 till oss i en sådan här match. Det är alldeles för tama avslut och vi är inte riktigt där, berättar Henrik Gradin.

Ett stort problem för Modo under matchen var spelet i numerärt överläge. HV 71 drog på sig åtta tvåminutersutvisningar. Men Modo kunde inte förvalta något av sina power play. 

– Vi spelar ganska bra, men dels så tekar vi väldigt dåligt vilket gör att vi får börja om från egen zon gång på gång. Framförallt är det att vi inte tar avsluten. Vi spelar bra, men det är inga heta chanser, säger Henrik Gradin.

Han tycker att Modo förtjänade minst en poäng.

– Vi var absolut värda poäng idag, men är vi inte där och krigar, och inte sätter dit puckarna samt om vi har så här dåligt powerplay kommer vi inte vinna matcher i denna serie.

Modo-HV 71 1–2 (0–2, 1–0, 0–0)

Robin Byström. H: Max Örnskog 2.

Skott: 27-16.

Mer läsning

Annons