Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nu är det officiellt – Forsberg blir Buffalo-boss

Nu är det officiellt det Sporten avslöjade i går: Anders Forsberg blir Buffalo Sabres Europachef för scoutingverksamheten.

Annons

Anders Forsberg fick sparken från Modo Hockey några dagar in på 2015 och sedan dess har han varit arbetslös, men med lön från Modo Hockey.

Innan tiden i Modo har Forsberg bland annat jobbat som scout åt Ottawa Senators under general managern Tim Murrays ledning. Murray är i dag GM för Buffalo Sabres och han och Anders Forsberg har hållit kontakten genom åren. Bland annat var Forsberg med under VM i Prag, inbjuden av Sabres organisation.

Den här veckan håller Buffalo (och övriga NHL-lag) träningscamp för bland annat draftade spelare och med där är Modoforwarden Victor Olofsson.

På plats är också Anders Forsberg tillsammans med övriga scoutchefer i Sabres organisation och under torsdagen kom Forsberg och Buffalos ledning överens om att fortsätta samarbetet då Forsberg får en roll där han ska ha koll på de draftade spelarna, men också hålla koll på free agent-marknaden.

– Jag kommer att ha större kontakt med de som verkligen bestämmer här, inte som fallet var senast när jag scoutade i Ottawa, säger Anders Forsberg till SVT Sport.

LÄS ÄVEN: Forsberg på plats på nya jobbet

Annons