Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

NHL-scouter ligger bakom "Nyllets" SHL-övergång

/

Fem NHL-klubbar jagar Modos supertalang, som var tillbaka i Modo tack vare flera NHL-scouter.

– De har tyckt att han kan spela på nästa nivå nu, säger Modos tränare Anders Forsberg.

Annons

17-årige William Nylander har haft en brokig säsong. Först utlånad till allsvenska Rögle, tillbaka till Modo – och sedan till allsvenskan igen och sin förra klubb Södertälje. Om perioderna i Rögle och Modo var mindre bra var fallet det motsatta i Södertälje. Där gjorde han succé med 13 poäng på elva matcher.

– Det handlar om förtroendet från tränaren. Jag hade inte alls det förtroendet från tränaren i Rögle som jag hade från Södertälje. Det är en stor del till att jag lyckades så bra i Södertälje, säger Nylander och fortsätter:

– Det har varit jätteviktigt för min säsong. Nu gäller det att komma in i spelet i SHL och bli en avgörande faktor även här.

I 5–1–segern mot HV 71 fick Nylander stort förtroende direkt från Modos tränare Anders Forsberg, med bland annat mycket speltid i powerplay.

– Där måste Nylander spela för han är en spelare för första- eller andrakedjan. Planen är att han ska få spela mycket här och jag tror han klarar av det nu. Det var tufft när han kom från Rögle. Nu har han varit i Södertälje och gjort bra ifrån sig där.

Vad tycker du om hans insats mot HV 71?

– Över förväntan. Där kommer vi att ha en stor tillgång framöver.

Under hans tid i SSK har Modotränaren använt sitt kontaktnät utanför Modo för att hålla koll på Nylander. Något som resulterade i rekommendationer om att ta tillbaka supertalangen.

– Jag har pratat med NHL-scouter jag känner i olika klubbar som har gjort en bedömning åt mig. Sedan har vi egna som varit där och tittat, men jag har framför allt använt mig av mitt andra kontaktnät, säger Forsberg.

– Och de har sagt jättebra saker. De har tyckt att han kan spela på nästa nivå nu.

Vilka kontakter har du använt?

– Det vill jag inte säga. Men det är fem olika klubbar som har tittat på honom lite mer.

Mer läsning

Annons