Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nedsläpp för ungt Modo

Daniel Muzito Bagenda gör debut – och det lag Modo ställer upp med mot Örebro innehåller en hel bunt med juniorer.

Annons

Klicka här för att följa matchen i vår liveblogg. Rapporteringen startar 18.45.

Inför matchen:

Två 94:or, två 95:or och två 96:or ingår i den 22 man starka trupp som ska försöka skaffa ett än större avstånd ner till ÖHK som är närmaste lag under kvalseriestrecket.

Om det är den yngsta truppen Modo någonsin har ställt på benen i högsta ligan låter vi vara osagt – men klart är att medelåldern är ovanligt låg.

Modo och Örebro har mötts tre gånger hittills den här säsongen. Modo vann de två första drabbningarna – båda i Örebro – efter ordinarie matchtid men när lagen sedan möttes i Fjällräven Center tog Örebro samtliga tre poäng via en 2–1-seger.

Det skiljer tio poäng mellan lagen för tillfället och onsdagskvällens match går sannerligen att beteckna som en sexpoängsmatch.

Seger för Modo och det skiljer hela tretton poäng.

Seger för Örebro och det skiljer "bara" sju.

Som vi berättade tidigare i dag gör Daniel Muzito Bagenda, född 1996, debut i SHL. Däremot har Jeff Tambellini – som i går sades vara spelklar – fallit bort. Även Peter Öberg är trasig.

Modos lag ser ut så här i sin helhet:

Målvakter: Linus Ullmark, Anton Forsberg.

Backpar: Richie Regehr-Kyle Cumiskey, Nichlas Torp-Oscar Hedman, Robert Hägg-Joonas Lehtivuori.

Kedjor: Mario Kempe-Samuel Påhlsson-Niklas Nordgren, Dave Spina-Mattias Ritola-Per-Åge Skröder, Christopher Bengtsson-Adrian Kempe-Edwin Hedberg, Victor Olofsson-Kristian Forsberg-Simon Önerud.

Extraspelare: Albin Carlson, Daniel Muzito Bagenda.

Mer läsning

Annons