Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Modostjärnan hyllar Boork

/
  • I Turin 2006 var det fyra, likaså i Vancouver 2010 – men till OS i Sotji får inte mindre än fem spelare med Modo som klubbadress åka för att representera damkronorna. Från vänster: Maria Lindh, Johanna Olofsson, Erika Grahm och Emma Nordin. Liggande: Valentina Lizana Wallner.
  • Leif Boork hyllas av Modokaptenen Erika Grahm.

Leif Boork hyllas av Modos nyckelspelare. "Han gör allt för oss".

Annons

Det kom egentligen inte som någon skräll med tanke på hur damkronornas trupper har sett ut under säsongen – men i Modoland är det så klart ändå en väldigt glad nyhet att hela fem spelare får åka till Sotji-OS.

Två av de fem, Valentina Lizana Wallner och Emma Nordin, var med redan i Vancouver-OS för fyra år sedan.

– Man upplever mycket utöver det man är där för. Allt är så stort och man går med superstjärnor runt omkring sig. Oj, där går Crosby och där går Gretzky... Samtidigt försöker man att fokusera på sitt eget, säger Lizana Wallner och Emma Nordin fortsätter:

– Det är mycket innan och efter, men när man väl kommer ut på match så har man fokus på det. Vi spelade med 18 000 personer på läktaren men jag tänkte inte ens på det.

Erika Grahm, Maria Lindh och Johanna Olofsson gör debut på OS-scenen och för de två förstnämnda har vägen fram kantats av en del bekymmer.

Grahm drabbades av en nervskada för två och ett halvt år sedan och fick ta en lång och mödosam väg tillbaka. Lång och mödosam var även Maria Lindhs rehabilitering sedan hon slitit av ena korsbandet i februari i fjol.

– Direkt när jag skadade mig sa jag till mig själv att OS är det stora målet. Det har varit jobbiga stunder i bland, men jag har haft de här som har hjälpt mig att komma på rätt tankar, säger Lindh – som gör sitt första mästerskap över huvud taget – och gör en gest mot sina fyra lagkamrater.

Säsongen har inneburit en del förändringar för damkronorna – mycket på grund av Leif Boorks intåg som assisterande tränare.

– Han gör allt för oss nu, han brinner för oss. Att han kom in i landslaget var kanske det bästa som kunde hända för damhockeyns skull, säger Erika Grahm och fortsätter:

– Han har kommit in med många nya saker. Han är väldigt mån om de små detaljerna, både på och utanför isen. Det har varit så många intryck att man nästan har brutit ner sig själv.

Hur menar du då?

– Man blir trött mentalt av att lära sig så mycket nytt. Men det är ju så att man bryter ner sig själv och sedan kommer man upp igen.

Lite så kan man också beskriva damkronornas upplägg den här säsongen. Landslaget har tränat hårt på samlingarna – för att vara som bäst i Sotji.

– Vi har inte spelat på topp hittills men de turneringar vi spelat har verkligen varit träning. Vi har kört på jäkligt hårt och blivit ganska nedbrutna, men det är för att vi ska hinna med alla moment och allting vi vill bygga på till OS, säger Erika Grahm.

Johanna Olofsson menar att man ändå har kunnat skönja många framsteg för truppen.

– Det är så kul att se vår utveckling under säsongen, små saker både på och utanför isen som gör att det går framåt för oss. Och som Erika säger har vi inte presterat på topp – förhoppningsvis kan vi ta fram det där borta.

Mer läsning

Annons