Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Modos bästa match gav seger i SCA-cupen

/
  • Anton Forsberg var återigen mycket stabil i sitt målvaktsspel och bidrog i allra högsta grad till Modos 4-0 seger mot Leksand.

Tre vinster och 14-4 i målskillnad.

Det blev Modos facit i SCA-cupen som man vann för andra året i följd efter 4-0 i finalen mot Leksand.

– Jag är jättenöjd över cupsegern och att vi tar steg framåt hela tiden. Det här var nog bästa matchen på försäsongen mot det bästa motståndet, sa Modotränaren Anders Forsberg efteråt.

Annons

Mot Leksand gjorde Modo Hockey sin bästa insats under försäsongen och återigen fick vi se ett mycket stabilt målvaktsspel av Anton Forsberg. Unge talangen Dmytro Timashov gjorde flera fina individuella prestationer och alla som såg matchen kunde konstatera att passningen fram till Per-Åge Skröders ledningsmål i första perioden var mästerlig.

– En otroligt bra spelare som dessutom är sen 96:a, nästan 97:a, men visar redan att han vill vara med. Han visar att han är med och slåss om platserna och jag tror att han spela i SHL i vinter.

Sedan ska vi rätta ut ett frågetecken till ett stort utropstecken för juniorkedjan med David Gunnarsson, Christopher Bengtsson och Gustav Possler. De visade med besked att de förtjänar sina platser och vill vara med i hetluften på den här nivån. Bengtsson och Possler fick dessutom en hel del speltid i boxplay och förvaltade även de chanserna på bästa möjliga sätt.

– Vilken energi de visar hela tiden och här har ju även Edvin Hedberg som inte var med i SCA-cupen visat att han vill vara med. De krigar oerhört bra och jag känner mig trygg när vi har de här killarna på isen.

Finalmatchen mot Leksand var länge helt jämn och en öppen affär. Modo fick alltså ett ledningsmål i den första perioden, men Leksand var spelmässigt väl så bra och var det även under den andra perioden som slutade mållös.

Fast i sista rundan märktes det tydligt att Modo Hockey inte matchat sina spelare lika hårt, flera viktiga pjäser vilade som bekant mot Sundsvall, till skillnad mot Leksand som inte rört om särskilt mycket i laget under turneringen.

Och efter Jeff Tambillinis 2-0 mål i spel fem-mot-tre efter drygt halva sista perioden mattades dalagänget betänkligt.

– Efter förutsättningarna tycker jag att vi gör en bra match, särskilt under första och andra perioden. Men efter Modos 2-0 mål orkade vi inte mobilisera nya krafter, sa Leksands tränare Andreas Appelgren.

Jeff Tambillini gjorde två nya mål och det är viktigt för Modo att han får i gång målskyttet:

– Detsamma gäller även Per-Åge Skröder, inflikade Anders Forsberg.

Slutligen måste vi berömma Modo för spelet i boxplay. Fortfarande har de inte släppt in ett enda mål i den spelformen under hela försäsongen.

Nu vilar Modo i morgon söndag och sedan tränar de som vanligt igen kommande vecka där även en ny match mot Leksand finns på schemat.

– Försvarsspelet och hur vi ligger i positionerna börjar sitta där. Nu ska vi gå vidare och i veckan kommer vi att nöta på urspel ur egen zon, samt tekningar. Kanske hinner vi med lite power play också i slutet av veckan.

Mer läsning

Annons