Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Modo vann – efter hattrickshowen

Modo J20 tog en efterlängtad seger under lördagen mot Brynäs J20. Segersiffrorna skrevs till 5–2 efter att tre av målen kommit från Manuel Ågrens klubba.
– Han gör en kanonmatch, säger Henrik Gradin.

Annons

Innan lördagens match hade Modo endast tagit två poäng på de fem inledande matcherna i J20 SuperElit Top 10. Mot Brynäs fungerade det mesta för Modo och laget lämnar nu jumboplatsen i serien.

– Jag tror gruppen behövde det här väldigt mycket. Det var viktigt att komma tillbaka på vinnarspåret och ta en seger igen, berättar Henrik Gradin.

En starkt bidragande anledning till Modos 5–2-vinst var hemmalagets förstakedja som bestod av Manuel Ågren, Robin Byström och Fabian Gunnarsson. 

– Den kedjan var vår klart bästa. De jobbar hårt för varandra under hela matchen och får utdelning för sitt jobb, säger Henrik Gradin.

Hattrickhjälten Manuel Ågren är en spelare som hittills inte fått chansen i Modos A-lag denna säsong. Tolv juniorer har testats av Modo i SHL och enligt Henrik Gradin borde Ågren snart få chansen.

– Han har absolut kvaliteter för att spela SHL-hockey, men samtidigt gäller det att hålla en jämn nivå under en längre tid för att få chansen. Sedan är det tufft för centrar att komma in i A-laget. 

Allt var dock inte bara frid och fröjd för Modo under matchen mot Brynäs. Daniel Muzito-Bagenda och Erik Ullman ådrog sig skador som troligtvis håller dem borta från spel mot Leksand på söndagen.

– Vi får se hur allvarligt det är och om dem kan vara med i morgon. Jag har svårt att tro att Bagenda spelar mot Leksand. Det är större chans att Ullman kan spela, avslutar Henrik Gradin.

Mer läsning

Annons