Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Modo håller kvar juniorer "Det är väldigt ovanligt"

/

Markus Näslund släpper inte iväg talangfulla juniorerna till landslaget.

Annons

William Nylander och Adrian Kempe skulle åka till Ryssland med U18-landslaget på måndagen, var det tänkt. Det skulle innebära att Nylander och Kempe skulle missa matcherna med Modo under den sista veckan inför OS-uppehållet.

Nu står det klart att juniorerna blir kvar i Modo trots allt.

– Vi hade gärna spelat med det bästa laget i en landslagsturnering. Det här är väldigt ovanligt, säger Tommy Boustedt som är utvecklings och landslagschef på Svenska ishockeyförbundet.

De senaste dagarna har Markus Näslund och Tommy Boustedt haft en dialog om Adrian Kempe och William Nylander. Hockeyförbundet vill att Kempe och Nylander spelar i landslaget men Modo med Näslund i spetsen vill ha dem i SHL. Beslutet från Modo kom på söndagsmorgonen.

– Vi tog beslutet i morse. Det skulle vara för tufft för oss att tappa fyra forwards som alla är väldigt bidragande. Det är mycket som står på spel de sista matcherna under grundserien, säger Markus Näslund, general manager i Modo Hockey.

Tommy Boustedt fick beskedet under söndagseftermiddagen

– Markus har meddelat att de har många spelare borta under OS, samt några skador och sjukdomar, säger Tommy Boustedt och fortsätter:

– Jag har inga synpunkter på det, och har förståelse för hur Markus ser på saker och ting. Samtidigt har vi en förbundskapten och där tar han med sitt team ut det bästa laget, där Adrian (Kempe) och William (Nylander) ingår.  Det är lite synd att inte kunna spela med bästa laget.

Tommy Boustedt berättar att han lämnat över frågan till förbundets styrelse som tillsammans med SHL:s styrelse ska fatta beslut om eventuella konsekvenser för Modos val att behålla de landslagsuttagna juniorerna.

– Vad det kan bli tal om för konsekvenser vet jag inte, de får de som sitter högre upp i hierarkin besluta om. Det blir väl en förhandling mellan SHL:s styrelse och hockeyförbundets styrelse. Det här är ingen konflikt egentligen, utan jag och Markus har förståelse för varandra, säger Boustedt.

 Markus Näslund  berättar om Modos beslut att behålla juniorerna i laget:

– Det som gäller är att de spelar med oss och att vi får använda dem i de tre sista matcherna inför OS-uppehållet, säger Näslund och fortsätter:

– Vi känner ett behov av att hålla dem hemma.

Näslund om reglerna kring landslagsuttagna spelare:
– Det brukar vara lite från fall till fall. Jag har suttit mycket i telefon de senaste dagarna och känner mig nöjd med det här beslutet, säger Näslund och fortsätter:

– Det handlar framför allt om att grabbarna inte hamnar i kläm. Det här är ett beslut från vår sida. Adrian och William följer bara de order de får.

En duo som däremot missar matcher i veckoslutet är Modos Kristian Forsberg och Per-Åge Skröder. 

De reser till Sotji med det norska landslaget på torsdag. Forsberg som gjort succé de senaste matcherna, tillsammans med Skröder blir så klart ett tapp för Modo. 

De norska landslagsmännen missar hemmamatcherna mot Frölunda och Brynäs. 

– Vi har vetat om det ett tag. SHL har krånglat till det, en miss av ligan som lagt matcher den här veckan. Men det är internationella regler som gäller. Vi har försökt lösa det men det blev ett blankt nej, säger Modos huvudcoach Anders Forsberg.

Vad innebär det här för laget?

– Det är olyckligt för oss men det är som det är. Det blir omkastningar i laget. Christopher Bengtsson (utlånad till Södertälje den här veckan) är tillbaka på tisdag och åker direkt till Örebro.

Mer läsning

Annons