Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Modo föll på straffar

Modo var inte bra. Men Linus Ullmark var det – och var nästan själv på väg att bärga en seger mot Leksand. "Det fanns saker jag kunde ha gjort annorlunda också", säger Ullmark efter strafförlusten med 2–3.

Annons


På presskonferensen efter Modos första seriematch borta mot Leksand sedan 2006 sammanfattade Modotränaren Anders Forsberg händelserna på isen rätt väl med följande ord:
– Om vi tagit tre poäng hade det varit årets stöld.
Modo, som var så bra hemma mot AIK i tisdags, var nu det utspelade laget. Under merparten av tillställningen på Tegera Arenas is var det Leksand som styrde och ställde.
– Vi gjorde väl 15-17 bra minuter. Av 65, säger Anders Forsberg, som inte kunde förklara den plötsliga nedgången i kvalité.
– Såna här matcher kommer, och det är alltid svårt att säga varför. Vi vet bara att vi ska förbi fem till sju såna här matcher på en säsong – och lyckas vi ta med oss någon poäng är det en jättefördel.
Det blev ju också en poäng den här gången, vilket Modo kan tacka Linus Ullmark för. Modomålvakten storspelade; under långa stunder var det nästan Leksand mot Ullmark.
I den tredje perioden, när Modo ologiskt gått i från till 2–0 efter mål av Christopher Bengtsson och Gustav Possler, såg det ut som att målvaktsspelet skulle bära ända till tre poäng.
Men till slut orkade inte ens Ullmark stå emot. Leksand hämtade i kapp och avgjorde sedan på straffar.
– Vi gör för lite bra minuter jämfört med dåliga minuter, säger Ullmark själv om matchen.
– Det är det som sänker oss. Vi är i utvisningsbåset alldeles för mycket, vilket skapar en oerhörd press på hjärta och lungor och mjölksyra i benen. Vi sätter oss själva i de situationerna. Det var inte tillräckligt bra spel, varken från mig eller från någon annan.
Inte från dig heller? Alla är nog överens om att du var väldigt bra.
– Man är självkritisk och det fanns saker jag kunde ha gjort annorlunda. Det är aldrig roligt att släppa in två kassar sista fem minuterna. Man vill hålla i det i 60 minuter. Det är bara att åka hem och träna mer kondition.

Mer läsning

Annons