Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Modo föll mot Färjestad - Possler målskytt igen

1-2 blev resultatet för Modo mot Färjestad. Gustav Possler blev hemmalagets enda målskytt när han nätade för fjärde matchen i rad.

Annons

Modo Hockey har fortsatt svårt att producera mål framåt. Det fick laget erfara mot Färjestad, som i en jämn match lyckades peta in två puckar bakom Modomålvakten Linus Ullmark.

Det första målet gjordes av Pontus Åberg, tidigt i den första perioden - och det skulle dröja ända till i mitten på den tredje perioden innan nästa mål skulle falla. Den här gången var det Oliver Kylingtong, som blev SHL:s yngste målskytt genom tiderna när han enkelt tog sig igenom mittzonen och avlossade ett skott från ett läge högt upp i zonen. Pucken gick rakt mot Ullmark innan den letade sig in i mål. Ett skott Den annars mycket duktige Ullmark borde ha räddat. Sägas ska att 2-0-målet var något av en bjudning från den annars utmärkte Modomålvakten Linus Ullmark, men alla mål räknas - och Kylington blev i och med detta tidernas yngsta målskytt i SHL (tidigare elitserien).

16 år, fyra månader och nio dagar gammal spelade Färjestadsbacken Oliver Kylington sin första match i SHL. Och gjorde sitt första mål - vilket skriver in honom i historieböckerna.

Det tidigare rekordet hade Calle Johansson, som var 16 år, sju månader och 17 dagar när han nätade för första gången.

Modo satsade allt på ett kort i slutminuten och plockade ut målvakten Ullmark, vilket lyckades. Åter igen var det Gustav Possler som gjorde mål för Modo, för fjärde matchen i rad. Målet gjordes när bara 25 sekunder återstod av matchen.

Modo lyckades inte skapa några fler målchanser, utan föll med 1-2 mot Färjestad. Den nye finländeske backen matchades hårt, i såväl power play som spel fem mot fem. Salmela visade prov på bra speluppfattning och slog fina passningar. Men det hjälpte inte då Modo var mediokra offensivt.

Modo–Färjestad1–2 (0–1, 0–0, 1–1)
Första perioden: 0–1 (8.16) Pontus Åberg (Rickard Wallin, Joakim Nygård).
Tredje perioden: 0–2 (13.31) Oliver Kylington, 1–2 (19.35) Gustav Possler.
Skott: 33–30 (11–8, 11–13, 11–9).
Utv, Modo: 4x2. Färjestad: 6x2, 1x10, 1 matchstraff.
Domare: David Bergman, Stockholm och Linus Öhlund, Älvsbyn.
Publik: 5 694.

Inför matchen
Modo Hockey ställer upp med följande lag mot Färjestad. Anssi Salmela debuterar, medan Mattias Ritola fortfarande inte är aktuell för spel.

Så här ställer Modo upp:

Målvakt: Linus Ullmark (Anton Forsberg)

Första femman:
Richie Regehr - Anssi Salmela
Per-Åge Skröder - TJ Hensick - Jeff Tambellini

Andra femman:
Oscar Hedman - Nichlas Torp
Dave Spina - Samuel Påhlsson - Mario Kempe

Tredje femman:
Victor Lööv - Robert Hägg
Simon Önerud - Kristian Forsberg - Peter Öberg

Fjärde kedjan:
Gustav Possler - Christopher Bengtsson - Edwin Hedberg

Extra spelare: Sean Sullivan, David Gunnarsson

***

För snart tio dagar sedan dök Anssi Salmela upp i Örnsköldsvik, och sedan dess har han tränat med SHL-laget.

När lettiske tryout-backen Jekabs Redlihs fick lämna Modo i början av veckan gick det att ana att någonting var i görningen – och på fredagskvällen kom så ett pressmeddelande från klubben:
– Vi är i behov av en back som kan ersätta Joonas (Lehtivuori) under hans skadeperiod. Därför är vi glada att Anssi vill spela med oss och komma i matchform – och att han är beredd att ställa upp på denna korttidslösning, säger general managern Markus Näslund.
Anssi Salmela har 112 NHL-matcher (med New Jersey och Atlanta) på sin meritlista, liksom ett VM-guld från 2011.
Efter två säsonger med Avangard Omsk i KHL skrev han inför den här säsongen på för ett annat KHL-lag, Donbass Donetsk – men fick sparken innan säsongen hann börja på grund av en blöt festkväll.
Nu ska han alltså ”komma i matchform” i Modo, och han finns med på is – i tröja 29 – mot Färjestad i kväll.
– Han är egentligen bra över hela isen, sa Modotränaren Anders Forsberg när Sporten pratade med honom i veckan.
– Det är en väldigt spelskicklig spelare, med ett bra skott. Han har också spelat på hög nivå, både nationellt och internationellt. Han skulle passa bra in i dagens Modo.
Sporten försökte att nå Anssi Salmela under gårdagskvällen men han var inte tillgänglig för media.

Mer läsning

Annons