Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Med guld i blick

/
  • Edwin Hedberg, Gustav Possler och Robert Hägg är tre Modoiter som ska gräva guld i Malmö vid årsskiftet.

För första gången sedan 2006 har Modo Hockey med så många som tre spelare till ett junior-VM, ett VM där Småkronorna går för guld.

– Det är vår målsättning, något annat finns inte, säger Robert Hägg.

Annons

På annandagen inleds junior-VM i Malmö och förutom Robert Hägg representeras Modo av forwardsduon Edwin Hedberg och Gustav Possler där de två sistnämnda slagit igenom i SHL i höst och är JVM-debutanter.

För Gustav Possler har det varit en kamp mot klockan på grund av den knäskada han dragits med, men han finns alltså med i förbundskapten Rikard Grönborgs trupp.

– Jag har ändå inte tänkt så mycket på JVM utan bara fokuserat på rehabträningen, men det är klart att det är hur stort som helst att bli uttagen, säger Possler.

Noterbart är även en fjärde spelare med Modoanknytning blev uttagen, Färjestadsbacken Ludwig Byström och det glädjer hans förre backkollega Robert Hägg.

– Väldigt kul för "Ludde", han har gjort det väldigt bra med Färjestad den här hösten, säger Robert som alltså gör sitt andra raka JVM.

– I fjol kom jag in som ersättare till Hampus Lindholm när turneringen hade börjat, därför känns det riktigt kul att få vara med från start, säger Robert som har ett år kvar som junior.

Hur stort är egentligen ett junior-VM?

– När jag var med i Ryssland ifjol fattade jag först inte hur stort ett JVM är, och att vi nu har JVM på hemmaplan är jättehäftigt, säger Modobacken.

Att Modo Hockey får med tre spelare är ett kvitto på att klubbens ungdomssatsning är på rätt väg och Modos general manager Markus Näslund är naturligtvis väldigt nöjd med att trion Hägg, Hedberg och Possler blev uttagna.

– Ja, jag är stolt över grabbarna. Det här är ett kvitto att vi jobbar rätt, säger Näslund.

En av spelarna som Näslund som hyllar är Edwin Hedberg som fått sitt stora genombrott i höst.

– Det är klart att det ska bli kul med JVM, det här har man ju drömt om. Sedan är det skoj att vi är tre från Modo som kom med, säger Hedberg.

Efter guldet för två år sedan och silvret ifjol så tillhör Småkronorna guldfavoriterna, men förbundskapten Rikard Grönborg tycker inte att laget har någon press på sig, trots hemmaplan.

– Vi ser det inte som en press utan som en fantastiskt rolig utmaning. Vi har en plan vi går ut efter och som vi jobbar med i gruppen, och vi försöker förbereda gruppen på vad som kommer hända och komma skall i ett hemma-VM.

Mer läsning

Annons