Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Markus Näslund: "Kyle ville tillbaka"

/

Sju matcher in i SHL är Modo Hockey i gungning.

Kan Kyle Cumiskey få fart på saker och ting?

– Kyle var tydlig med att han ville tillbaka, säger Modos general manager Markus Näslund.

Annons

I det pressmeddelande som på onsdagen förkunnade Modos värvning av Kyle Cumiskey säger Markus Näslund att klubben "hela tiden har drömt om att Kyle skulle återvända".

99,9 procent av Modosupportrarna skriver nog under på det.

Kanadensaren med den fina skridskoåkningen blev snabbt en publikfavorit i Örnsköldsvik och var ett ligans största utropstecken 2012/2013. På 46 matcher i grundserien blev det 32 poäng för Cumiskey och i slutspelet gjorde han fem poäng på lika många matcher.

Cumiskey återvände till Nordamerika och Anaheim inför den här säsongen för att försöka slå sig in i NHL. Det var en satsning som misslyckades. Förra måndagen blev han nerskickad till Norfolk i AHL – men i stället för att rikta in sig på farmarlagsspel lyckades Cumiskey få sitt kontrakt med Anaheim brutet.

Och nu vänder han åter till Örnsköldsvik. Värvningen har enligt klubben gjorts möjlig via "externa sponsorpengar". Både företag och privatpersoner har varit med och betalat.

– Det är klart att det ligger mycket tid och arbete bakom, och det är viljor från flera olika personer som har gjort det här möjligt, säger Markus Näslund.

– Men Kyle var tydlig med att han ville tillbaka hit och det känns väldigt kul för oss. Det var en spelare som vi väldigt gärna ville behålla och att han skulle återvända var någonting man faktiskt inte riktigt trodde på.

Nu har ni nio backar på kontrakt, med Anssi Salmela inräknad. Vad innebär Cumiskeys intåg för resten av backbesättningen?

– Först och främst måste vi få Salmela spelklar. Utan honom har vi ju bara sju backar, i och med att Joonas (Lehtivuori) är skadad. Men vi får se. Jag vill egentligen inte uttala mig mer om det.

Det är ännu osäkert när Kyle Cumiskey kan göra säsongsdebut i SHL.

– Det tar ett tag att få in honom i systemet. Immigrationsverket måste acceptera honom och det är en viss handläggningstid på det. Men jag hoppas att vi får en snabb ingång där, säger Markus Näslund.

Modos general manager hade för övrigt inte några nyheter kring Anssi Salmela på onsdagseftermiddagen.

– Det jobbas intensivt med det från flera håll och vi hoppas kunna lösa det, men det finns egentligen ingen ny info, säger Näslund.

Mer läsning

Annons