Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Mario Kempe hittade nätet igen

Han gjorde mål i första hemmamatchen mot AIK. I går kom andra fullträffen för Mario Kempe.

– Skönt att jag kunde sätta en chans till slut, men hade jag gjort fler mål hade vi ju vunnit, konstaterar Mario efter straffnederlaget mot Brynäs, 3–4.

Annons

Modo kom till spel mot Brynäs efter fem raka matcher utan seger. Det syntes i inledningen.

– Vi kom inte alls i gång som vi ville. Vi hamnade på hälarna och lät Brynäs ta initiativet, konstaterar Oscar Hedman, Modos bäste back för kvällen tillsammans med Anssi Salmela.
Inte ens två powerplay första tio hjälpte hemmalaget. Snarare stjälpte.
– Har man inte riktigt självförtroendet kan det vara svårt att få PP-lägen tidigt i matcherna, men jag tycker vi jobbade oss in i det bättre och bättre, fortsätter Hedman.


Modo gick till periodvila i ett 0–1-underläge, men med en positiv känsla.
– Vi avslutade den första perioden helt okej. Vi fick bra press på Brynäs över hela banan och i andra perioden tycker jag trots allt att vi får matchen att se ut som vi vill, säger Anders Forsberg.
Perioden började med röd mållampa bakom Brynäs-keepern Robin Rahm redan efter 26 sekunder.
  Din kommentar till att målet dömdes bort?
– Jag är alldeles för partisk för att svara på det. Och frågar man spelarna var ingen ens "i närheten", men domarna gjorde säkert sitt jobb, kommenterar Modo-tränaren det faktum att Gustav Possler 1–1 upphävts av Per-Åge Skröders aktivitet i Brynäs målområde.
Possler skulle dock komma igen. Efter 8.50 förlängde han sin poängsvit i powerplay efter ett vinkelskott som smet in under armen på Rahm.
Brynäs studsade dock tillbaka drygt två minuter senare. Modo-backen Sean Sullivan tog en runda bakom eget mål utan motståndare och vips var Jesper Ollas helt fri för ett enkelt 1–2-mål sedan övriga hemmaspelare flyttat efter.
Strax därefter kom även 1–3. Brynäs visade upp ett skolexempel på hur man skall exekutera ett 5–mot–3-läge.


– Vi borde inte ha legat under med 1–3 inför sista. Hade jag bara varit i "normal-mode" när det gäller målchanser hade jag gjort fler än det 2–3-mål jag fick in i sista perioden. Det kanske skall kännas bra att man kommer till lägen i alla fall, men ärligt talat – jag borde gjort två-tre kassar i dag på alla fina lägen Bengtsson och Hedberg jobbade fram åt mig, summerar Mario Kempe.
– Och då hade vi vunnit, suckar den alltid besvikne förloraren Kempe som inte fick till det i straffavgörandet heller.
Kempes straffdragning slutade med en backhand stolpe-ut. Gustav Possler försök till snabbt avslut mellan benskydden på Rahm lyckades inte.
– Men vi tar med oss vår härliga kraft och intensitet i den här matchen, sammanfattar Anders Forsberg som ser framtiden an med tillförsikt.
– Det kommer bli roligt det här...

Mer läsning

Annons