Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Mål – men ändå inte

/
  • Pucken gick i mål och Modospelarna räknade in 2–2. Senare kom målet dock att dömas bort – och Modo förlorade i slutänden med 1–3.

I en tilltrasslad situation i tredje perioden tryckte Mario Kempe in pucken bakom Scott Munroe.
2–2? Inte alls.
– Jag tycker att det var mål, säger Kempe efter 1–3-förlusten mot Växjö.

Annons

Det var 11.20 in i tredje perioden som torsdagskvällens mest omdiskuterade situation uppstod. Modoforwarden Mario Kempe bröt in mot gästernas mål från vänsterkanten och blev inknuffad i målgården med full kalabalik som följd.

I röran framför mål lyckades Kempe trycka in pucken i kassen.

– Han (Scott Munroe, Växjös målvakt) har pucken liggande vid benskyddet och han tror att han har den i plocken. Jag försöker att stöta in den men först går det inte för han har skridskon mot stolpen. Sedan trycker jag till med allt jag har och då får jag in både benskyddet och pucken, berättar Kempe.

Huvuddomaren Morgan Johansson stod placerad bakom mål och signalerade direkt att han skulle ringa till videomåldomaren. Efter en lång stunds konferens förkunnades att målet dömdes bort.

Johansson åkte fram till Modos bänk efteråt men Modotränaren Anders Forsberg säger att han inte fick någon förklaring.

– Man är ju ganska partisk, men vi tyckte att det var mål. Jag vet inte riktigt varför det var bortdömt heller. Jag var inte så intresserad av att få en förklaring om jag ska vara ärlig. Vi fick lite indikationer på att vi störde målvakten men vi tyckte att vi blev intryckta.

Senare på torsdagskvällen kom beskedet att målet dömdes bort på grund av offside i målgården.

Oavsett om det var rätt eller fel menar Anders Forsberg att det bortdömda målet på sätt och vis blev en avgörande faktor i matchen.

– Vi hade behövt den lilla marginalen och flytet med oss, för att få det här till vår fördel, säger Forsberg, som menar att hans lag gjorde en "okej" insats.

– Vi blir inte riktigt tajmade i matchen. När vi kommer upp och får ner pucken djupt så låter vi nästan Växjö komma ut med pucken två av tre gånger. Det blir mycket åka fram och tillbaka och vi blir ganska trötta i det spel som vi brukar vara framgångsrika i.

Mario Kempe menar att spelarna uppträdde stressat.

– Vi gör ingen vidare match. Det känns som att vi är för stressade där ute, och det gäller mig själv också. Vi vågar inte hålla i pucken och slå en passning. Det är tråkigt att det blir så.

Mer läsning

Annons