Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Krönika: Modo avslutar med årets viktigaste match

På måndag, dagen innan nyårsafton, spelar Modo Hockey säsongs sista match.
Den kan mycket väl vara den viktigaste.

Annons

Modo mot AIK, två skadedrabbade lag, två lag med formkurvor som pekar åt andra håll än uppåt, två lag som slåss för att undvika det där läskiga kvalseriespöket.

Modos utgångsläge är bättre än AIK:s, både tabellmässigt och formmässigt, men när du kommer allt närmare det där hemska strecket blir det så mycket annat som spelar in, som självförtroende, nerver, ledarskap och torskar Modo på årets näst sista dag så blir det ett jobbigt 2014.

Visst, det kan det bli ändå då pimpade HV 71 kommer att klättra och Kenta Johanssons Örebro kommer att gneta till sig betydligt fler poäng och Modo måste vinna mot AIK för att kunna andas och för att Modoiterna ska kunna njuta av ett glas bubbel på tisdag.

Insatsen mot Färjestad gav heller ingen lugnande effekt då Modo blev överkörda, ja mer eller mindre uppätna, i de två perioder av ett piggt och bra Färjestad.

Visst, 1–2 låter väl inte så farligt siffermässigt, men bakom resultatet döljer sig en riktigt svag insats och det vara bara Anton Forsberg som höll Modo kvar i matchen.

Modos försvarsspel har varit bra under stora delar av hösten, men i de senaste matcherna har det varit virrigt och i 40 minuter mot FBK var det VM i stirrande av puck.

Och så till sist det här med kreativiteten. Modo har förtvivlat svårt att göra mål, att skapa vassa chanser och man saknar en kreatör. Visst, Mattias Ritola försöker men är för ensam och det är ett underbetyg åt Modos offensiv att lagets vassaste anfallare är en back och heter Kyle Cumiskey.

Mer läsning

Annons