Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kabanovs första poäng för Modo

I sin femte match med Modo Hockey kom första poängen.
– Jag förstår om Modo varit missnöjda med mig så här långt, men i dag gick det i alla fall skapligt, säger Kirill Kabanov, hemmalagets enda målskytt mot Frölunda.

Annons

Han visste att den svenska hockeyligan innebar spel på stor is, men han var framför allt tacksam över att få en omstart i karriären.

– Efter närmare fem år därborta behövde jag ett miljöombyte. Det är viktigt att få känna att man har tränarnas förtroende och förhoppningsvis kan jag spela tillräckligt bra framöver för att förtjäna det här, säger den 22-årige ryssen efter att ha gjort sin klart bästa match i Modo-tröjan.

Faktum är att kedjan med Kabanov och 18-årige William Nylander framför rutinerade Samuel Påhlsson var den klart bästa i Modo mot Frölunda.

– Jag trivs väldigt bra med dem. Nylander är en framtida NHL-stjärna, han är redan otroligt spelskicklig och lätt att spela med. Att "Samme" är en grym spelare visste jag redan, säger ryssen och ler.

Kabanovs mål kom som en blixt från en klar himmel. Speciellt för Frölunda som sex sekunder innan hade gjort matchens första mål.

– Jag märkte aldrig vad som hände, plötsligt hade jag fri väg fram till mål, säger Kabanov som satte 1-1 säkert till höger om målvakten efter det att John Klingberg ramlat i baklängesåkningen med puck.

Och han hade lägen för fler mål under de 16 minuter och 31 sekunder han fick spela (efter ett snitt på drygt 10 innan).

– Jag borde kanske gjort något mål till på någon retur, men de kommer kanske i nästa match. Jag vet att Modo värvat mig för att producera poäng – och förhoppningsvis ska jag inte göra dem besvikna, säger Kabanov.

Mer läsning

Annons