Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Jag kanske börjar på sidan"

/
  • Mario Kempe har haft en tung inledning på säsongen 2013/2014, med bara ett mål på sju matcher.

Han firade stora framgångar ihop med Mattias Ritola förra säsongen.

Den här säsongen har det gått desto tyngre för Mario Kempe – som riskerar att bänkas mot Brynäs.

– Jag måste köra på när jag får chansen, säger Modoforwarden.

Annons

Det lossnade lite mot HV 71 i tisdags, men generellt sett har Modo haft det tungt offensivt i inledningen av säsongen.

Mario Kempe är inget undantag. Förra säsongen stod Kempe för 27 poäng i grundserien, vilket var nytt personligt rekord, men i höst har det bara blivit ett mål på sju matcher.

– Det har gått lite trögt, konstaterar Kempe när Allehanda.se pratar med honom inför torsdagens match mot Brynäs.

– Jag har inte haft samma fart som jag brukar och sedan har det inte stämt med pucken. Jag tappar pucken ofta. Jag vet inte varför det är så, det kanske har att göra med självförtroendet. Det jag ser i skallen händer inte där ute på isen.

Mot HV 71 fick Mario Kempe bara spela i sex minuter och 22 sekunder – minst av alla Modospelare. Han räknar inte med att få mer istid mot Brynäs.

På torsdagens förmiddagsvärmning var det fyra forwards i vit tröja: Kempe, Dmytro Timashov, Christopher Bengtsson och Edwin Hedberg. Vilka tre som inleder i en kedjeformation återstår att se.

– Vi får se hur det blir. De har inte sagt någonting, men sist så spelade jag ju inte så mycket. Jag kanske börjar på sidan. Jag hoppas så klart att jag får spela, då får jag se till att göra lite mål...

– Jag måste köra på när jag får chansen och visa upp mig, så att jag får spela mer. Förmodligen kommer det att lossna. Jag minns att jag bara hade gjort två mål efter elva omgångar i fjol.

Noterbart är att T.J. Hensick hade tagit Kempes plats bredvid Jeff Tambellini och Simon Önerud på värmningen. I övrigt var det inga förändringar.

Skadade Mattias Ritola deltog under värmningen – och det är en spelare som Mario Kempe saknar. De båda utgjorde en vass duo under förra säsongen.

– Han är en bra spelare. Bra spelare kommer ofta i par och jag har lyckats hitta Ritola som en bra kedjekamrat. Vi har trivts tillsammans. Det är klart att jag saknar honom, säger Kempe som sedan fyller i:

– Men det ska inte vara någon ursäkt, jag ska kunna spela bra ändå.

Mer läsning

Annons