Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ingen oro trots förluster

Modos damer har varit väldigt svårslagna den här säsongen – men gick på dubbla nitar när riksseriens två sista omgångar spelades i helgen.
– Vi är inte oroliga, säger tränaren Mikael Nilsson.

Annons

Seriesegern var redan stenklar, laget hade en lång bussresa till match och flera av spelarna dras med förkylningar.

Förutsättningarna inför säsongsepilogen i riksserien kunde ha varit bättre för Modo, och resultaten blev därefter också. 1–3 mot AIK på lördagen följdes upp med ännu en förlust – den tredje nollpoängaren för säsongen – mot Brynäs.

– Vi var tvåa på allting mot AIK, vi var inte riktigt där och var inte beredda att ge de där sista fem procenten som krävs för att slå de här lagen, säger Mikael Nilsson.

– Mot Brynäs skapade vi tillräckligt mycket för att vinna men sköt mer utanför mål än på. Plus att vi gav bort ett par mål bakåt. Det håller inte.

Är det här oroväckande?

– Nej, vi har nått det mål vi har haft så här långt – vi har vunnit serien och skaffat oss det utgångsläge vi vill ha. Vi var inte där till 110 procent den här helgen men att det blir två "skitmatcher" får vi ta.

Både Erika Grahm och Tina Enström tvingades stå över matchen mot Brynäs på grund av förkylning.

– Landslagstjejerna åker nu i väg och vi tar ledigt i sex dagar, det blir bara fysträning och frivillig is med hockeygymnasiet. Sedan blir det en hård period i två veckor fram till mitten av februari, berättar Mikael Nilsson.

I februari ska Modo också spela minst en träningsmatch – mot Lettlands landslag.

– De är på en turné och ska spela mot AIK, Sundsvall och oss. Sedan ska vi försöka få möta något kill-lag när landslagsspelarna är tillbaka.

Mer läsning

Annons