Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hensick har lämnat: Modo letar ersättare

/

När Modo Hockey signade T J Hensick spekulerades det friskt i att klubben gjort ett av de största klippen på spelarmarknaden av alla SHL-klubbar.

Men det blev snarare en flopp och nu är det officiellt att Modo och T J Hensick går skilda vägar.

– Vi hade förväntat oss mer av honom, säger Modo Hockeys general manager Markus Näslund.

Annons

Skilsmässan parterna emellan innebär att Modo Hockey frigör pengar som tidigare var avsatt för Hensicks lönekonto och Markus Näslund medger att han söker efter nyförvärv.

– Men av de namn som finns tillgängliga just nu på marknaden finns det inget som vi har diskuterat. Jag hoppas dock att det dyker upp något så småningom som ska passa in i vårt lag.

Vilken typ av spelare söker ni efter?

– Centersidan är ganska begränsad hos oss och det är väl det som är mest aktuellt.

Men du känner ingen panik att behöva värva omgående?

– Nej, inte alls. Däremot kan jag tycka att vi har en trupp som borde ligga högre upp i tabellen. Det räcker egentligen med att kolla vad våra ledande spelare har producerat så förstår man att det finns mer att plocka fram och jag hoppas att det lossnar snart.

Nyheten om att T J Hensick och Modo Hockey gått skilda vägar kom inte som en blixt från en klar himmel. T J Hensick kände att han inte levt upp till de förväntningar som vilat över honom sedan han satte ned foten första gången i Örnsköldsvik i somras.

– Kommer man till en ny miljö är starten viktig, att man tidigt får en känsla av att det är bra och inte att det är en börda. Det gäller då att vara förberedd såväl fysiskt som mentalt, och fysiskt var han det inte.

– Hensick har känt kraven och säkert grubblat mycket under den här tiden varför han inte producerat mer än vad han gjort. Jag tror att det blev en negativ spiral av alltihopa.

– Jag vill dock verkligen betona att vi pratar om en mycket sympatisk och fin kille, och ingen betvivlar hans spelsinne.

Modos förväntade spetsförvärv återvänder nu hem till Nordamerika igen:

– Det här visar återigen vilken chanstagning det är även när man värvar en spelare med en mycket bra meritlista. Det är inte helt enkelt alla gånger att anpassa sig i en ny omgivning, nytt spelsystem och som i det här fallet även större rink.

Det finns gott om tid kvar för Modo Hockey och Markus Näslund att leta efter nyförvärv. Genom att det är ett OS år har SHL fastslagit att transferfönstret inte stänger förrän 27 februari.

Mer läsning

Annons