Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hedman: "Senaste Modomålet 2008"

/

Det var ett tag sedan sist Oscar Hedman gjorde mål i Modo Hockey.

Men mot Linköping pricksköt han in 3-0.

- Senaste målet för Modo var nog slutspelet 2008, tror han.

Annons

Efter att ha lämnat Ö-vik och spelat fem säsonger SHL-hockey i Frölunda och Timrå är Oscar Hedman tillbaka i moderklubben den här säsongen.
Och med åtta raka segrar i ryggen leker hockeylivet just nu.
- Det är skitkul att komma hem. Jag trivs kanon med grabbarna. Allt funkar jättebra, både hockeymässigt och utanför, säger han.
Modo kom ut hungriga som vargar i den första perioden. Bortalaget var bättre på allt och efter de första 20 minuterna ledde man också, helt logiskt, med 2-0.
Ettan pangade Christopher Bengtsson in från slottet efter fint förarbete av framförallt Edwin Hedberg.

Tvåan satte Samuel Påhlsson genom ett snabbt dragskott ur dålig vinkel - men i ärlighetens namn borde LHC:s målvakt Engstrand tagit skottet.
I andra perioden var det så dags för säsongens första poäng för Oscar Hedman. T.J. Hensick serverade en fin pass mot Hedman som kom med fart in i slottet. Ingen LHC-spelare var i närheten, så Hedman hade gott om tid att sikta.
- Kul att hänga dit den. Jag har haft några lägen innan, men nu satt den.
Med gott om unga spelare i truppen så känner han, med sin rutin, ett visst ansvar i laget.
- Det är mycket nytt och många som inte spelat i ligan. De är ju visserligen så pass bra att de klarar sig bra själv, men man försöker ju ändå föregå med gott exempel, till exempel när vi är vi på resande fot.
En match återstår för Modo innan landslagsuppehållet. Den spelas hemma mot HV71 på söndag. Med så pass bra form som laget har är frågan om uppehållet inte kommer olägligt.
- Nej, det är ju egentligen bara en dryg vecka, sen kör vi. Vi har ju några skador också som behöver läka, säger Oscar Hedman.

Johan Weichselbraun

Mer läsning

Annons