Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Gott slut för fortsatt målsumpande Modo

/
  • Per-Åge Skröder sköt det matchvinnande mål i den andra perioden – ett efterlängtat mål för norrmannen som har haft blött krut ett bra tag.

Modo fick avsluta 2013 som vinnare.

Även om skyttet fortsätter att klicka en del blev det tre mål och tre poäng mot AIK.

– Vi sparar hårt på de där målen, säger Modotränaren Anders Forsberg.

Annons

Modos målskytte – eller snarare frånvaron av detsamma – har varit ett samtalsämne under stora delar av säsongen.

Så sent som i måndagens berörde vi det i den här tidningen, med Per-Åge Skröder som huvudsakligt intervjuobjekt.

Hur norrmannen svarade på kvällen?

Med att göra mål.

– Jag ser att Spina spelar ner till T.J (Hensick) och jag tänker att jag ska dundra på bortre stolpen. Jag får en grym passning av T.J. och försöker bara träffa mål.

... vilket du även gör?

– Ja, äntligen, säger Skröder med ett skratt.

Powerplaymålet innebar 2–0 för Modo som vid den tidpunkten, mitt i andra perioden, såg ut att få en behaglig resa mot ett för dagen blekt AIK.

Nu blev det ändå spännande i slutet när nämnde Hensick slog en allt annat än grym passning som gav Esa Pirnes ett friläge och AIK en reducering – men Simon Öneruds 3–1-mål i tom bur punkterade en match som Modo till stora delar hade ägt.

– Vi gjorde det onödigt spännande, men det är 60 bra minuter från vår sida, säger Modotränaren Anders Forsberg.

Men det sitter hårt åt i målskyttet fortfarande?

– Vi sparar hårt på de där målen... Vi skapar bra chanser och bör göra mål på dem när vi har så pass bra tryck. Nu hade AIK ett bra försvarsspel – men ändå sätter vi upp lägen där vi ska göra mål. Vi väntar på att det ska braka lös snart.

Modo sköt 38 skott i matchen och det var på först på det 30:e (!) som Daniel Larssons nolla spräcktes. Viktor Lööv pangade in psykologiskt viktiga 1–0 med bara 39 sekunder kvar av andra perioden.

– Hade vi gjort mål tidigare tror jag att det hade blivit en säkrare seger, säger Per-Åge Skröder. Jag tycker att vi gör en kanonmatch, men precis som tidigare har vi svårt att göra mål. Det handlar om självförtroendet den där sista biten.

Skröder och hans kedja med Mattias Ritola och Dave Spina var den som skapade allra mest. Vilket innebär att de också missade mest – men spelet spelet som trion åstadkom bådar ändå gott inför fortsättningen.

– Vi pratade om det efteråt, att vi hittar varandra bra, har bra fart och skapar lägen. Vi använder det vi är bra på. Spina åker mycket, Ritola är bra med pucken och fördelar den bra.

Och du?

– Jag är bra på att gå undan och inte vara i vägen för dem (skratt).

Modo har nu ett uppehåll ända till den 8 januari, då HV 71 väntar på bortaplan. Om det vill sig väl för laget är en trio spelare tillbaka då.

– Förhoppningsvis får vi tillbaka både Bengtsson, Tambellini och Regehr när vi startar om. Det är inget löfte, men det är vad de i det medicinska teamet har sagt till mig, säger Anders Forsberg.

Mer läsning

Annons