Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Forsberg: "Vi har gnuggat powerplay"

/

Nu är det återstart i SHL igen och för Modos del innebär det match i Läkerol Arena mot tabellfyran Brynäs.

Annons

– Alltid extra intressant och lite lurigt när man drar igång matchandet efter ett uppehåll. Man vet inte riktigt vad man kan förvänta sig, säger Modo Hockeys headcoach Anders Forsberg.

14 december var senast Modo Hockey var i farten i SHL när man hemma i Fjällräven Center besegrade Leksand med 6-3.

Det var en match som ur flera aspekter satte en bra slutpunkt för Modo Hockeys höstsäsong.

– Dels satte vi stopp för en förlustsvit och dessutom fick vi också göra en hel del mål vilket var riktigt skönt, säger Modo Hockeys headcoach Anders Forsberg och fortsätter:

– Därefter tycker jag att vi har haft ett bra matchuppehåll. Vi har fått möjligheten att träna på bra. Vi har under den här tiden egentligen gått igenom hela vårt spelsystem. Vi har repeterat och påmint samtidigt som vi också har korrigerat och lagt till några detaljer. Vi har även gnuggat på vårt power play.

Läkerol Arena i Gävle är det som står värd för Modo Hockeys återstart imorgon – med andra ord match mot Brynäs.

– Ska bli riktigt intressant. Sedan vi mötte dem senast så har de fått tillskott i truppen av två spelare som vi känner till väl, säger headcoach Forsberg och syftar då på målvakten Bernhard Starkbaum och centern Fredrik Warg.

– Två skickliga spelare som säkert kommer att göra mycket nytta för Brynäs, säger Forsberg vidare.

Modo Hockey och Brynäs har mötts tre gånger tidigare under hösten och det är fördel Modo Hockey. Visserligen vann Brynäs tidigt i oktober med 4-3 efter straffar i Fjällräven Center. Därefter har det dock blivit två raka trepoängare för Modo Hockey – 3-2 i Läkerol Arena (efter bl a två mål av T. J. Hensick) och 5-2 i Fjällräven Center.

– Minnesbilderna jag har från dessa tre fighter är att det har varit jämna matcher, säger Forsberg och fortsätter:

– Brynäs är ett spelskickligt lag. Jag tycker att de har fina kvalitéer i det offensiva spelet. Ett roligt lag att se på – och ett roligt lag att möta. Precis som oss gillar de också att föra matcherna och det gör det hela ytterligare ett snäpp intressant.

Ett tolv dagar långt matchuppehåll tar slut i morgon – och just det här med första matchen efter ett uppehåll brukar alltid vara lite extra speciella.

– Det är lite lurigt. Man vet inte riktigt vad man kan förvänta sig. Det kan ha sett riktigt bra ut på träningarna för att sedan inte fungera lika bra när man kliver in i match. Men det kan även vara precis tvärtom. Det jag vill se från oss är att vi kommer in i farten direkt. Att vi klarar av att följa systemet i matchsituation. Gör vi det så kommer vi att kunna bjuda Brynäs på en fight om poängen, säger Forsberg.

Per-Åge Skröder som under hösten gjort fem mål och totalt 13 poäng säger så här inför morgondagens återstart:

– Ska bli kul att lira match igen. Viktigt att försöka komma in i en vinnande trend direkt. Brukar vara tighta matcher när vi möter Brynäs och så kommer det säkert också att bli den här gången.

När det gäller Modo Hockeys lag så är det dags för comeback i dubbel bemärkelse. Både Mario Kempe och Kristian Forsberg är redo för spel igen.

– Det känns riktigt bra att kunna räkna in dem i uppställningen igen. Marios fart och kreativitet är alltid en nyttig ingrediens. Kristian är viktig för vårt lag – framför allt i det defensiva spelet och i penalty killing, säger Forsberg och fortsätter:

– Sedan har vi också Edwin Hedberg att tillgå vilket vi inte hade räknat med. Det är tråkigt för Edwin att det inte blir något spel i JVM - tycker att han förtjänat att vara med där.

Modos trupp mot Brynäs

Målvakter:
Anton Forsberg (Linus Ullmark)

Backar:
Kyle Cumiskey - Joonas Lehtivuori
Viktor Lööv - Richie Regehr
Nichlas Torp - Oscar Hedman
Albin Carlsson

Forwards:
Per-Åge Skröder
Simon Önerud
Dave Spina
Niklas Nordgren
Mattias Ritola
Samuel Påhlsson
Peter Öberg
Kristian Forsberg
David Gunnarsson
Adrian Kempe
Edwin Hedberg
Mario Kempe
T. J. Hensick

Mer läsning

Annons