Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Forsberg inte orolig

/

Modo hade inte mycket att hämta i SHL-genrepet borta mot de regerande svenska mästarna.

– En nyttig lärpenning, säger tränaren Anders Forsberg efter 1–5-förlusten.

Annons

Det mesta har gått som på räls för Modo på försäsongen, sett till resultaten. Efter den snöpliga premiärförlusten mot Björklöven radade Ö-vikslaget upp segrar mot Timrå (två gånger), Leksand (två gånger), Porin Ässät och Sundsvall.

Skellefteå på bortaplan blev dock en helt ny upplevelse för laget.

Redan efter 18 sekunder small det. Joakim Lindström serverades öppet mål i power play sedan den nye lettiske backen Jekabs Redlihs åkt ut för en bentackling.

Redlihs hade en kämpig debut i Modo och drog på sig åtta utvisningsminuter totalt.

– Det var jättetufft för honom att komma in och spela match direkt. Vi måste ge honom tid och vi får titta på honom allt eftersom, säger Anders Forsberg.

Redlihs var heller inte ensam om att ha uppförsbacke i laget, Modo som helhet var helt enkelt ett par snäpp sämre än vårens SM-guldvinnare i alla spelformer.

2–0 kom även det ganska omgående i den första perioden när Petter Emanuelsson fick skjuta ganska ostört mitt i Modos zon – och 3–0 gjorde Pierre-Edouard Bellemare med ett välriktat skott efter 2.41.

– Skellefteå var bättre än oss i dag, så enkelt är det, säger Anders Forsberg om matchen som helhet.

– Samtidigt är det här en nyttig lärpenning för oss, i den mening att vi nu verkligen får inse att vi måste komma väl förberedda till match. Det går inte bara att smyga i gång. Det var en bra påminnelse för oss.

Forsberg tycker också att Modo – även om nu Skellefteå var bättre rent generellt – åt sig in i matchen allt eftersom.

– Vi fick en jobbig start men faktum är ändå att det under resterande 57 minuter slutade 2–1 till dem. Skellefteå var bättre än oss, så är det, men helt under isen var vi inte.

Linus Ullmark vaktade kassen mot Leksand förra veckan men var nu förkyld, så William Silwerfeldt Öhman backade upp Anton Forsberg.

Forsberg fick, av förklarliga skäl, en allt annat än behaglig start på matchen och släppte in de tre första skotten. I slutänden hade han dock räddat 32 av de 37 avlossade SAIK-skotten.

– Anton fick en svår match och det var inte hans fel, utan vi tog felbeslut i försvarsarbetet i stort, säger Anders Forsberg.

Efter chockstarten var Modo i praktiken ett slaget lag. Skellefteå hade greppet under 60 minuter och utökade också till 5–0 innan Samuel Påhlsson kunde göra ett tröstmål i power play med 1.09 kvar att spela.

– Vi har massor att jobba med fram till premiären på lördag, säger Anders Forsberg och fortsätter:

– Bland annat måste vi lära oss att "ta betalt" när vi gör någonting bra, vi måste sätta fart på det hela. Vi måste också bli bättre på att vinna kamper, både vid sargen och framför mål. Det är små saker som gör skillnad.

Forsberg känner sig inte orolig inför det som komma skall, trots kallduschen i genrepet.

– Nej, jag är inte orolig. Vi har bra koll på gruppen och känner att vi ligger bra till. Vi ligger till och med lite längre fram än vad vi hade trott.

Mer läsning

Annons