Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Formstarka lag i het drabbning

I kväll får formstarka Modo Hockey bekänna färg. Fyra raka segrar i SHL har även Frölunda med sig i bagaget till Örnsköldsvik.
– Vi såg pigga ut senast mot Luleå, så vi kan förhoppningsvis göra en riktigt bra match däruppe, hälsar Härnösandskillen Klas Östman, 34, assisterande tränare i Göteborgsklubben.

Annons

Jan-Axel Alavaara, assisterande tränare i Modo Hockey, har goda minnen från just Frölunda med SM-guld både 2003 och 2005.

Den här säsongen har besöken i Göteborg varit minst lika roliga. Modo har vunnit båda mötena i Scandinavium (2–1 båda gångerna, en efter straffar), men Frölunda har å andra sidan tagit två bortaskalper i Fjällräven Center (2–1 i september och 3–2 senast i december).

– Frölunda är ett jätteskickligt lag som spelar en frejdig hockey. De har killar som vågar utmana, killar som hittar ytor och bryter mönster. Men vi känner oss i bra form och hoppas kunna utmana dem om poängen, säger Alavaara på klubbens hemsida.

Klas Östmans Frölunda är förstås ute efter tredje raka vinsten i Örnsköldsvik.

– Det har gått bra däruppe tidigare i år, och vi spelar inte annorlunda borta jämfört med hemma. Vi försöker alltid ta kommandot i matcherna och styra dem dit vi vill oavsett vilka vi möter, säger Härnösandskillen Östman som coachar backarna vid sidan av headcoachen Roger Rönnberg.

Är det skillnad att möta Modo jämfört med andra lag?

– Jag skulle vilja säga att vi är fyra lag som uppträder ganska likt. Det är vi, Modo samt Skellefteå och Luleå. Vi vill sätta hög press och ha skridskoåkning över hela banan. Därför brukar det också bli bra matcher som även publiken gillar.

Men det blir ändå målsnåla tillställningar?

– Båda lagen har bra målvakter och killarna är snabba på att jobba hem, förklarar Östman.

Vem som vaktar Modos mål i kväll är inte officiellt. Ullmark har spelat två matcher i rad och höll nollan senast, men det är inte alls omöjligt att det är Anton Forsbergs "tur".

– Just (Linus) Ullmark har väl stått de flesta matcherna mot oss i år och han har storspelat i alla, påpekar Klas Östman.

Frölunda verkar vara i form?

– Nja, spelmässigt har det sett lite si och så ut innan Luleå-matchen senast då vi var riktigt pigga. Men vi har hittat sätt att vinna ändå – och det är en styrka i sig, medger Östman.

Jan-Axel Alavaara är desto mer nöjd med de senaste matcherna. Inte minst med tisdagens bortavinst i Örebro.

– Jag tycker det känns klockrent att vinna med 1–0 på bortaplan. Tittar man på spelet i stort så tycker jag att vi just nu flyttar puck fantastiskt bra över hela planen. Vi löser också alla situationer på ett bättre och enklare sätt än tidigare under säsongen. Vi har bra tålamod och avvägningar i vårt spel, summerar Alavaara som verkligen ser fram emot torsdagskvällens heta drabbning.

Vem gör inte det... ?

FOTNOT. Frölundas duktige JVM-spelare Andreas Johnson lirar inte, troligen lämnas även Joel Lundqvist kvar hemma i Göteborg.

Mer läsning

Annons