Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Färjestad-Anton Forsberg 0-0

/

Trots ett fantastiskt målvaktsspel av Anton Forsberg orkade inte Modo ta med sig någon poäng hem från Karlstad. Färjestad vann fullt rättvist med 2-1.

Annons

Tredje perioden

- Vi gör en dålig förstaperiod, men sedan blir det lite bättre. Vi måste ta rätt beslut och måste bli bättre på små detaljer, säger Modotränaren Anders Forsberg till C More.

Modo försökte jaga en kvittering i den tredje perioden men var aldrig riktigt nära att greja poäng i Karlstad. Färjestad hade koll på tillställningen och det var hemmalaget som skapade de vassaste chanserna.

Nu väntar besök av AIK på måndag och då är en Modovinst ett måste, annars är laget på allvar indraget i kampen runt allsvenska kvalstrecket.

 

Andra perioden

Men nollan orkade Forsberg inte hålla då dels FBK-anstormningen blev för massiv samtidigt som Modos försvarsspel var mer än lovligt virrigt.

Efter 3.46 lyckades Pär Åslund spräcka nollan sedan Modoförsvaret hamnat djupt ner och sattes under hård press samtidigt som man stirrade puck och lite turligt pillade Åslund in ledningsmålet.

Modo fortsatte att uppträda passivt, precis som när Christian Berglund lite turligt gjorde 2-0 efter 12 minuter.

Modo fick dock lite hopp då Joonas Lehtivuori reducerade med en och halv minut kvar av perioden.

 

Första perioden

Den som hållit Modo kvar i matchen är målvakten Anton Forsberg som räddat 18 skott samtidigt som Modo bara orkade med fyra skott. Färjestad vinledde matchen med att parkera i Modos zon och Anton Forsberg hade massor att göra och han gjorde det väldigt bra.

Modo orkade bara skapa två vassa lägen, ett genom Dave Spina och ett jätteläge för Viktor Lööv som dock sköt utanför.

Två utvisningar i perioden, båda drabbade Modo och Färjestad inleder den andra perioden med spel fem mot fyra i dryga minuten.

Mer läsning

Annons