Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ett mål räckte för Modo

Per-Åge Skröders power play-mål tog Modo till tre poäng i Leksand.

Annons

Två raka förluster fick räcka för Modo som på onsdagen åkte till Leksand och vann med 1-0. Därmed fortsätter laget sin jakt på de sex första platserna som ger en direkt kvartsfinalplats.

Modo började bäst. Leksingarna hängde inte alls med i svängarna och drabbades dessutom av ett par jobbiga utvisningar. I den här perioden skapade också Modos nyförvärv Kirill Kabanov ett par farliga målchanser. Kabanov matchades med Adrian Kempe och SImon Önerud. Den trion var det också som tvingade Leksand till utvisningarna.

Inte blev det bättre för Leksand när lagets spelmotor Johan Ryno tidigt fick lämna isen tidigt på grund av skada.

Då var det tur för Leksand att målvakten Oscar Alsenfelt storspelare. Han radade upp kvalificerade räddningar. Leksand kan tacka honom för att inte Modo avgjorde matchen redan i första perioden där Modo vann skotten med hela 19-7.

I den andra perioden drabbades Modo av flera utvisningar, vilket bidrog till att deras konstruktiva spel kom av sig. Men Leksand, som inte alls spelade bra, kunde inte ta tillvara på dessa möjligheter. Därmed fick publiken uppleva en av säsongens sämsta perioder i Tegera Arena. Det var ett långsamt spel med många felpassningar och få målchanser.

I tredje perioden lyfte Modo spelet till en betydligt högre nivå och tog ledningen med 1-0 efter 2.45 genom Per-Åge Skröder. Det blev en väckarklocka för Leksandsspelarna som fick upp ett betydligt högre tempo. Men Modo försvarade sig bra och vann matchen.

Kabanov matchades i åtta minuter totalt, vilket var minst bland alla spelare i matchen. Räkna med mer istid för Kabanov på fredag mot HV71.

Laget mot Leksand

Målvakter:
Anton Forsberg (Linus Ullmark)

Backar:
Richie Regehr - Kyle Cumiskey
Oscar Hedman - Nichlas Torp
Joonas Lehtivuori - Robert Hägg
Albin Carlson

Forwards:
Mario Kempe  - Samuel Påhlsson -  Niklas Nordgren 
Jeff Tambellini - Mattias Ritola  - Per-Åge Skröder 
Simon Önerud - Adrian Kempe - Kirill Kabanov
Peter Öberg - Kristian Forsberg - Dave Spina
Victor Olofsson

Skadeläget
Peter Öberg kommer till spel liksom Nichlas Torp. Viktor Lööv och Gustav Possler är definitivt borta, Christopher Bengtsson är utlånad till Södertälje och Edwin Hedberg är sjuk.

Mer läsning

Annons