Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Det bara svartnade"

/
  • Det är vila som gäller för Valentina Lizana Wallner den närmaste tiden. Modomålvakten har drabbats av ett virus – något som ledde till att hon svimmade under lördagens match mot Leksand.
  • När Lizana Wallner vaknade dagen efter incidenten i Leksand kunde hon först inte öppna sitt högra öga. Lyckligtvis blev hon piggare under dagen – och på måndagen mådde hon ännu bättre.

Efter tre insläppta mål mot Leksand lämnade Valentina Lizana Wallner kassen.

Sedan svimmade hon.

Annons

Det började egentligen redan förra helgen. Valentina Lizana Wallner skulle då stå hemma mot Leksand, men mådde illa på uppvärmningen och bestämde sig för att kasta in handduken.

Hon vilade i några dagar, kände sig bättre, började träna igen – och tog förstaspaden i lördagens bortamatch mot Leksand.

Men efter 13.39 var matchen över för hennes del.

– Jag hade ingen balans alls i mitt spel. Jag kände mig jätteyr och det flimrade för ögonen, berättar Lizana Wallner, som tuppade av i spelarbåset.

– Jag ställde mig upp för att öppna båsdörren, men fick säga åt någon annan att ta över. När jag satte mig på bänken blev det svart. Mitt första minne efter det var att jag låg i båset med fötterna uppe på bänken.

Valentina Lizana Wallner fick sedan åka med ambulans till Mora lasarett. Där blev hon grundligt undersökt; läkarna tog blodprover, gjorde ett EKG och testade hennes balans.

En sten föll från hennes bröst när det visade sig att hon klarade de hjärnskakningstester som gjordes.

– Först trodde de att allting hade med mina tidigare hjärnskakningar att göra och då blev jag rädd. Jag har åkt på tre rejäla hjärnskakningar och har haft problem efter varje en. Läkare har till och med sagt att det kan vara kört om jag får en till. Mardrömmen är att gå med sådana problem hela livet.

Läs mer: Landslagsstjärnan till sjukhus

Men i stället tror läkarna att Lizana Wallner har fått ett virus på balansnerven.

– Alla symptom som jag har haft pekar mot det. De tror att det har med min förkylning att göra. Jag har varit förkyld i ungefär en månad, men eftersom det bara har varit en "ytlig" förkylning, med hosta och så, så har jag kört på ändå.

Nu är hon beordrad att vila och när hon kan komma tillbaka återstår att se. Det kan ta en vecka, men det kan också ta längre tid än så.

När Sporten träffar Lizana Wallner på måndagen säger hon i alla fall att hon är på bättringsvägen.

– Jag är fortfarande lite vinglig och har svårt att fokusera, men det känns mycket bättre nu. I går kändes det som om jag hade supit. I dag är det bara som att jag har druckit några cider, lite halvlulligt så där...

Lizana Wallner blev på måndagen uttagen till en landslagsturnering i Lake Placid 5-9 november, tillsammans med lagkamraterna Johanna Olofsson, Erika Grahm och Emma Nordin.

– Jag har pratat med Niclas (Högberg, förbundskaptenen) och han är medveten om situationen. Jag hoppas att jag hinner bli pigg innan dess för det skulle verkligen vara roligt att åka med.

Hon är definitivt inte med när Modo möter Sundsvall på bortaplan på måndagen. Valentina Lizana Wallner stannar hemma i Örnsköldsvik och vilar när laget gör upp med nykomlingen i riksserien.

Mer läsning

Annons