Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Det är bara att njuta"

/
  • Simon Önerud har gjort mål i fyra raka matcher och är med sina nio mål tvåa i den interna skytteligan, efter Jeff Tambellini som har gjort tio.

Simon Önerud är inne i ett stim.
I och med 4–1-målet mot Örebro har han gjort mål fyra matcher i rad.
– Jag älskar att göra mål, säger han.

Annons

Simon Önerud har aldrig gjort sig känd som någon stor målskytt, men frågan är om det är på väg att förändras.

Helt klart är i alla fall att det just nu rullar på riktigt bra i offensiven för honom.

– Det gör det. Nu har jag haft lite tur, det har varit lite tomma mål och så där. Samtidigt jobbar jag hårt på både träning och match för att det ska komma mål och hårt jobb brukar löna sig. Det är väl en liten blandning mellan tur och skicklighet, säger Önerud.

Målet som fastställde slutresultatet mot Örebro var just ett mål i tom bur och kom när gästerna jagade en reducering i slutet.

– Det är bara att njuta så länge det varar, säger Önerud om det stim han är inne i.

För tillfället får 25-åringen istid i powerplay, något som han inte har varit bortskämd med tidigare under karriären.

– Som för de flesta andra var det ganska mycket offensivt i junioråldern, men när man kommer upp som junior – som jag gjorde i HV 71 – så blir det definitivt inget powerplay... Men det är väl kanske så att man får jobba sig till det, det tar några år att komma in i det, säger Önerud och fortsätter:

– Det är skitkul att vara inne och stöka och böka framför mål; att försöka skymma målvakten och peta in något mål. Men att jag ska spela i powerplay är inget som är skrivet i sten. Det är bara att göra det bästa av situationen när man får chansen.

Tränaren Anders Forsberg tror att det finns mer offensiv att utvinna ur Simon Önerud.

– Han har fått en väldigt defensiv roll hos oss i år, men om han fortsätter så här får vi nog börja använda honom mer offensivt, säger Forsberg och fortsätter:

– Vi hade väl lite tankar på att det ska finnas en målskytt där också, när vi värvade honom, och jag tycker att han har visat det ordentligt på slutet. Han har ett otroligt bra skott, bra skridskoåkning och är ganska tung. Jag tror att det finns en bra framtid för honom som målskytt.

Mer läsning

Annons