Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

De var sex – men nu är de bara tre

Dave Spina platsade inte och lämnade Modo.
Därmed har tre transatlanter flyttat från klubben under pågående säsong.
Markus Näslund erkänner att det är ett misslyckande.
– Ja, till en viss del.

Annons

När övriga Modospelare varvade ner efter torsdagens match mot Frölunda, samlade Dave Spina ihop sina grejer i omklädningsrummet och tog farväl av lagkamraterna.

Ungefär samtidigt skickade Modo ut ett pressmeddelande som förkunnade att Spina lämnar klubben.

– Vi valde att gemensamt ta detta beslut eftersom Dave inte platsade i laget på slutet. Vi hade ett optionsår och informerade Dave att vi inte skulle utnyttja det och bestämde även att vi skulle gå skilda vägar redan nu, säger Markus Näslund.

Modos general manager berättar att Spina har haft tillåtelse att leta efter en ny klubbadress – och det dröjde inte lång tid för honom att hitta nytt jobb. På fredagen meddelade nämligen finska Saipa att Spina är klar för resten av säsongen.

Den 30-årige amerikanen är den tredje spelaren som lämnar Modo den här vintern. Även de övriga två, Sean Sullivan och T.J. Hensick var nordamerikaner.

Två av tre har varit misslyckade värvningar, menar Markus Näslund.

– Spina gjorde en helt okej säsong i fjol men har haft det jobbigare i år tycker jag. TJ och Sullivan känns som mindre lyckade värvningar, säger Näslund.

Har ni lärt er någonting?

– Absolut, framför allt att hockey är en färskvara och att det är viktigt att få möjlighet att se spelare flera gånger innan värvningar ska ske. Tyvärr är det svårt många gånger med AHL-spelare eftersom det är först efter avslutad säsong som de spelarna bestämmer sig för Europa.

Planerar ni att värva någon ytterligare spelare nu?

– Tveksamt, men dyker rätt spelare upp och det funkar med vår budget så kan det eventuellt bli aktuellt.

Enligt uppgifter till Sporten kan Edwin Hedberg bli utlånad till Timrå under uppehållet, för att täppa luckan efter OS-österrikaren Thomas Hundertpfund. Det är dock ingenting som Näslund kan bekräfta.

– Om det skulle bli aktuellt med utlåning av spelare under OS-uppehållet kommer vi att informera om det.

Klart är i alla fall att William Nylander lånas ut till Södertälje. Han spelar kvällens match mot Brynäs och åker i morgon bitti.

– Vi kommer att ta tillbaka honom när SHL drar igång igen, berättar Näslund.

Mer läsning

Annons