Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bekräftat: Starkbaum lämnar Modo

/
  • 27-årige Bernhard Starkbaum lämnar Modo Hockey och Örnsköldsvik efter bara en säsong.

Årets målvaktspar i Modo Hockey blir Anton Forsberg, 21, och Linus Ullmark, 19. Det bekräftar general manager Markus Näslund:

– Ekonomin har påverkat beslutet, säger han.

Annons

De ekonomiska problemen för Modo gör sig nu påminda i spelartruppen. Österrikiske målvakten Bernhard Starkbaum kommer inte att bli kvar i klubben.

Läs också: Fartfylld premiär på is

– Vi meddelade Anton Forsberg och Linus Ullmark för en tid sedan att de kommer att bli vårt målvaktspar den här säsongen, säger Markus Näslund, som medger att det handlar om pengar:

– Beslutet är delvis taget på ekonomiska grunder, men vi känner oss trygga med Anton och Linus som vårt målvaktspar. Vi har haft en dialog med Starkbaum och hans agent sedan en tid tillbaka för att försöka hitta en lösning.

Men någon lösning har ännu inte hittats. På onsdag landar österrikaren tillsammans med de andra utländska spelarna – undantaget T. J. Hensick som landar på torsdag – för att inleda säsongen i Örnsköldsvik.

– Han gjorde en bra säsong i fjol och han är en bra kille. Därför vill vi hitta en lösning som är bra för alla parter. Vi vill hitta en klubb där han kan fortsätta att utvecklas och inte bara skeppa iväg honom till första bästa, säger Näslund.

Hur känns det att måste ta sådana här beslut på grund av ekonomin?

– Det är ju någonstans charmen i det hela. Att göra det bästa utifrån vilka förutsättningar du har. Nu tycker jag att vi har en spännande trupp och att vi har lyckats få in bra spelare för rimliga priser.

Efter fjolårets skakiga inledning på målvaktsposten klev Bernhard Starkbaum fram, blev förstemålvakt och en nyckelspelare i Modo Hockey. Det blev 46 matcher i grundserien med den fina räddningsprocenten 93,3. Med honom borta ur leken står det mellan fjolårets slutspelsöverraskning Linus Ullmark – och Anton Forsberg. Den sistnämnde tillbaka i klubben efter en säsong i allsvenskan och Södertälje.

Vad har säsongen i allsvenskan gett Anton Forsberg?

– Han har fått varit förstemålvakt i seniorsammanhang och han var jättestabil hela säsongen i SSK. Vi kände att Anton mådde bra av det och det var en bra väg att gå för honom.

Läs också: "Modo jagar nyförvärv"

Annons