Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bara nätkänning fattades för Modo

Serieledarna kom på besök, men det syntes verkligen inte att det var nästjumbon i serien som bjöd in.
– Nej, vi gör en väldigt bra match, kanske en av säsongens allra bästa - men det är alltid lika surt att förlora, konstaterar Modotränaren Anders Forsberg efter 0–1 mot Skellefteå.

Annons

Att Modo kom med förstärkt självförtroende efter tvåpoängaren i Örebro syntes väldigt tydligt. Matchinledningen kontra den hemma mot Brynäs går inte att jämföra på något sätt överhuvudtaget.

Det var inget drull med pucken, det var bra sorteringar i försvarsspelet och omställningarna fanns där emellanåt.

– Jag är nöjd med hur vi uppträder. Vi ska komma ihåg att det är ett väldigt skickligt Skellefteå vi möter, men vi fick bra press på dem under långa stunder, konstaterar Modo-tränaren Anders Forsberg som efter en mållös första period fick en jobbig inledning av mittenakten i båset.

Mattias Ritola som gjorde comeback i lördags kunde inte fortsätta matchen efter en smäll i första perioden. Dessutom satte sig Kristian Forsberg på sidan med skridskobekymmer efter periodvilan.

– Det blev lite rörigt där ett tag med bara två centrar, men de killar som fick ta extra skift på ovana platser gjorde det bra. Däremot saknade vi Ritola i en av våra powerplay-uppställningar, påpekar tränare Forsberg.

Ritolas plats med ungdomarna togs nu istället av Jeff Tambellini och det fungerade inte alls.

Efter knappt halva perioden var Kristian Forsberg tillbaka och tillsammans med Simon Önerud var han en av Modos allra bästa spelare för kvällen. Rollspelare som verkligen neutraliserade Skellefteås vassa anfallsuppställningar på ett charmant sätt.

Chansmässigt var det dock rätt tunnsått så långt. I första perioden hade Edwin Hedberg en riktigt bra chans, men hemmalagets bästa byte kom först halvvägs in i andra perioden. Det startade med en fin 2-mot-2-kombination av Mario Kempe och Jeff Tambellini. Det slutade med en lång press som Skellefteå faktiskt kände sig tvungna att time-out på.

Sista halvan av matchen är Modo det bättre laget på isen – men laget får inte in pucken bakom gästernas målvakt Markus Svensson.

I stället ställer det namnkunniga backparet Richie Regher och Anssi Salmela till det för sig i slutsekunderna av andra perioden och det betydde seger för Skellefteå. Joakim Lindströms 1-0 blev matchen enda mål trots ett antal fina lägen för både Per-Åge Skröder och Samuel Påhlsson i tredje perioden.

– Jag är ändå nöjd med hur vi angriper den sista perioden. Vi skapar tillräckligt många bra chanser för att få utdelning i mål, men den här gången ville det sig inte. Men i det långa loppet är jag säker på att vi kommer att belönas för den typen av ishockey, summerar Anders Forsberg.

Mer läsning

Annons