Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Allsvenskan nästa för Svensson

/
  • Björn Svensson lämnade Modo efter den gångna säsongen. Nu blir han lagkamrat med bland andra förre Modoiten Magnus Häggström.

Björn Svensson och Modo gick skilda vägar i april, trots att forwarden hade kontrakt en säsong till.
Nu har han gjort klart med en ny klubb.

Annons

Någon större överraskning blev inte Björn Svenssons nya klubbadress. Han återvänder nämligen till Malmö, klubben som han har tillhört både som ungdomsspelare och som junior. Enligt bloggen Mr Madhawk presenterades värvningen under ett sponsormöte på onsdagen.

Kontraktet sträcker sig över de kommande två säsongerna.

– Det känns jättekul. Jag har inte varit här så mycket under de senaste åren, men har försökt att ta tillvara på tiden när jag väl varit här. Nu känns det jätteroligt att få chansen att vara här en längre tid, säger Svensson till Malmös hemsida.

Svensson hade redan skrivit på för en klubb inför 2013/2014, nämligen tyska Hannover Scorpions, men Hannover sålde sin ligalicens till Schwenningen. Då öppnades en lucka och Malmö sträckte ut handen.

– I mina ögon är Björn en SHL-spelare, säger Malmös sportchef Patrik Sylvegård och fortsätter:

– Han kommer in och breddar och spetsar truppen. Var han sedan ska spela det kan jag inte svara på, men jag ser honom som en toppspelare i hockeyallsvenskan. Det är också den profilen vi vill ha på våra spelare. Han är en hemvändare som har hjärtat här i Malmö och dessutom är han en skicklig spelare. Det är jättekul att han är här.

Mer läsning

Annons