Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Adrian målar gärna mot HV 71 också

/

När Modo Hockey besegrade Frölunda i Scandinavium tidigare i veckan hade vi en historisk målskytt.
17-årige Adrian Kempe gjorde sitt första mål för Modo i SHL och det kändes förstås i hela kroppen när pucken satt i nät bakom Linus Fernström i Frölundakassen.
– Det var riktigt skönt att få hänga dit den och få med sig en trepoängare hem också, sa Adrian som dessutom fick "målpucken" överlämnad till sig efter matchen av kedjekamraten Jeff Tambellini.

Annons

I kväll väntar HV 71 hemma i Fjällräven Center och är det så att vi får se namnet Adrian Kempe i målprotokollet igen?

– Det hoppas jag verkligen, skrattar Modos talangfulle forward som vi kommer att få se på isen i en kedja tillsammans med T J Hensick och Jeff Tambellini.

– Det har fungerat bra mellan oss och de hjälper mig mycket med tips och råd. De är bra fart på de killarna och det passar mig.

Modos talangfulle 17-åring började hade inför den här säsongen som mål att jobba hårt och försöka producera så mycket som möjligt i J 20-laget.

– Lite tankar fanns väl på A-laget också, men det kändes bara som bonus i sådana fall. Jag kunde inte drömma om att jag fram tills i dag skulle ha gjort 11 A-matcher i SHL.

Men det är fakta och Adrian Kempe har visat ledarteamet i Modo att det inte alls var fel att ge honom chansen i A-laget. Alltså i samma lag som storebror Mario Kempe.

– Både jag och Mario har alltid haft en dröm att få spela tillsammans och det är verkligen grymt kul, avrundar han med ett leende.

Mer läsning

Annons