Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

17 år – och poängmakare

/
  • 17-årige Adrian Kempe gjorde 1–0 mot Frölunda och låg sedan bakom det matchavgörande 2–1-målet.

Adrian Kempe fick igår sitt stora genombrott i SHL. 
Han var inblandad i bägge målen när Modo slog Frölunda borta med 2–1.
– Vi jobbade stenhårt och då fick vi utdelning också, säger 17-åringen.

Annons

Modos superform håller i sig. Inför årets bästa publiksiffra i Scandinavium (10781) tog man sin sjunde raka seger i SHL. Stundtals var man hårt pressade i bortamötet mot formstarka Frölunda, men till sist lyckades man att sno med sig alla tre poängen. 

– Frölunda var nog snäppet vassare än oss idag, men genom hårt arbete och en bra portion tur lyckas vi vinna den här matchen, sammanfattar tränare Anders Forsberg.

Han kan tacka bland annat Adrian Kempe för segern. I sin tionde SHL-match i karriären gjorde lillebror Kempe sina två första poäng i form av ett mål och en assist.

Hans första SHL-mål kom när han tryckte in pucken efter fint förarbete från kanadensarna Jeff Tambellini och Kyle Cumiskey. Då stod klockan på 9.08 i period ett och att bortalaget gjorde matchens första mål skulle visa sig mycket betydelsefullt.

– Vi hade bra snurr i anfallszon. Tambellini fick loss den och jag försökte bara ta mig in på mål. När han lade in på kassen var jag där med klubban, säger Adrian Kempe och fortsätter:

– Jättekul att jag fick hänga en. Det är första året jag är uppe i SHL, så jag har inte tänkt så mycket på poängen, utan mest på att jobba hårt. Men visst är det skönt.

Frölunda kunde dock kvittera i mittperioden efter att Kyle Cumiskey och Albin Carlsson tappat bort markeringen. Plötsligt stod två Frölundaspelare helt ensamma framför målvakten Anton Forsberg - och Andreas Johnsson hade inga som helst problem att göra 1–1. Visserligen rättvist sett till matchbilden, men försvarsspelet var riktigt uselt.

Efter kvitteringen tog hemmalaget över matchen allt mer. Men det var ändå Modo som lyckades göra matchavgörande 2–1 i slutet av period två. Adrian Kempe hittade T.J Hensick med ett långt pass. Kanadensaren dribblade vackert bort backen Christian Bäckman och avslutade kliniskt.

– Jag fick tag på pucken, tittade upp och såg T.J. Han gjorde en bra move och ett riktigt bra avslut. Skönt, säger Adrian Kempe och passar även på att hylla sina kedjekompisar T.J. Hensick och Jeff Tambellini.

– De hjälpte mig väldigt mycket hela matchen. Vi jobbade hårt, fick ner puckarna djupt - och fick också utdelning.

Modotränaren Anders Forsberg gläds självklart åt Adrian Kempes genombrott.

– Det är en otroligt intressant spelare. Han har visat under ganska lång tid hemma hur bra han är. Vi försöker få honom lite jämnare i försvarsspelet, men offensivt är han redan väldigt bra. Jag hoppas att vi får se mycket mer av honom i framtiden.

Segern gör att Modo klättrar upp på sjätte plats i tabellen och därmed ligger på direktplats till kvartsfinal. Närmast väntar Linköping för Modo på fredag kväll i Cloetta Center.

Frågan är om laget då kan ta sin åttonde raka seger?

– Fortsätter vi så här så kommer också segrarna, lovar Adrian Kempe.

Mer läsning

Annons