Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Sharon Bolton till Crimetime

I augusti är det dags för den andra upplagan av Crimetime Gotland. Bland gästerna finns den brittiska bästsäljaren Sharon Bolton.

Förra årets Crimetime Gotland var det första, och de författare som besökte Visby var entusiastiska. Sharon Bolton ser fram emot att besöka Visby.

– Min vän Belinda Bauer var där förra året, och hon tyckte mycket om det, säger Bolton på telefon från hemmet i London.

– Det är ett isolerat jobb att vara författare, vi kommer inte ut så ofta utan tillbringar större delen av året inomhus. Nu får vi träffa både läsare och kollegor.

På gästlistan finns även den brittiske deckarförfattaren Peter Robinson, norrmannen Jörn Lier Horst, dansken Thomas Rydahl och svenskar som Camilla Läckberg, Arne Dahl, Håkan Nesser, Christoffer Carlsson, Denise Rudberg, Johan Theorin, Cilla och Rolf Börjlind och Tove Alsterdal. Årets festival inkluderar även skräcklitteratur, eftersom många kriminalförfattare använder sig av element från den genren. Bland gästerna finns också genreöverskridande författare som Mats Strandberg. John Ajvide Lindqvist skulle ha kommit men har tvingats lämna återbud.

– Vi har förhoppningar om att få dit även flera andra stora internationella namn, säger Carina Nunstedt, som ansvarar för arrangemanget.

Årets Crimetime Gotland äger rum mellan 17-20 augusti. (TT)