Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Sex döda i ny skolmassaker I USA

Lektionen skulle just avslutas när mannen började skjuta vilt omkring sig. Totalt fem personer dog och flera skottskadades innan mannen tog sitt liv. Detta är den femte skolmassakern i USA den senaste veckan.

Alla hjärtans dag slutade med en massaker på Northern Illinois University i centrala USA. Skottdramat inleddes när den svartklädde gärningsmannen steg fram bakom ett draperi i en föreläsningssal där mer än 100 studenter just skulle avsluta en lektion.

Mördaren sköt sig själv på platsen. Polisen hade ännu inget motiv till massakern, sade Grady. Han ville inte namnge de döda eller bekräfta uppgifter om att en lärare fanns bland de 18 som träffades av skotten.

Enligt vittnen yttrade inte gärningsmannen något.

- Jag såg honom hålla geväret och det var enormt. Jag trodde inte det var riktigt och så insåg jag att han verkligen sköt mot folk och jag kastade mig ner. Jag såg mängder av blod. Jag har blod över hela mig, sa vittnet Sheila till radiostationen WBBM.

Universitetschefen John Peters sade vid en presskonferens att sex personer hade dött, inklusive skytten. Hans offer var en man och fyra kvinnor. Fyra hade dött på plats, medan ytterligare två senare avled på sjukhus. Dessutom skadades 16 personer.

Northern Illinois University, beläget tio mil väster om Chicago är en stor läroanstalt, med över 25 000 studenter. Skolan har också 862 elever från 88 olika länder.


Tidigare händelser:
En vecka tidigare sköts och knivskars en kvinnlig lärare av sin man vid en skola i Ohio. Hon överlevde men gärningsmannen begick självmord när han skulle gripas. Den 8 februari sköt en kvinnlig elev ihjäl två andra studenter i Baton Rouge, Louisiana, innan hon tog sitt eget liv. I måndags sköt en 17-åring en klasskamrat i benet i en skolmatsal i Memphis. En dag senare sköts en elev vid en skola i Oxnard, Kalifornien, i huvudet av en annan elev. Offret avled i onsdags av sina skador.