Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Sex anställda i Näsåker har sagts upp

De sista sex personerna som arbetat med arkivverksamhet för Vattenfalls räkning i Näsåker har nu blivit uppsagda. Efter den sista juni är de utan arbete.

Vattenfall var under många år den dominerande arbetsgivaren i Näsåker. Här fanns driftscentral och administration. I samband med rationaliseringar under 1990-talet minskade antalet anställda kraftigt.

Vattenfall engagerade sig tillsammans med Sollefteå kommun för att skapa ersättningsjobb. En process inleddes 2000 med syfte att hanteringen av Vattenfalls arkivverksamhet skulle förläggas till Näsåker.

En uttalad målsättning var att en permanent verksamhet för Vattenfalls fortsatta behov av arkivhantering skulle byggas upp på orten.

Det av Vattenfall delägda företaget Picab etablerade verksamheten på orten 2003 och som mest har det varit tio anställda. Genom att inte tillsätta de vakanser som uppstått har personalen successivt minskat till sex personer och nu har de alla blivit uppsagda från halvårsskiftet.

- Det har varit många turer men i torsdags fick vi vår uppsägning.

På onsdagen hade de besök från Trygghetsrådet som informerade om vilket stöd som kan erbjudas därifrån.


Läs mer i torsdagens TÅ.


/Allehanda.se