Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Seriefinalen en mardröm för Härnösands handbollstjejer – nu väntar division 1-kval

Härnösands Handbollsklubb behövde vinna sista matchen mot serieledande Gimonäs/Umeå för att ta seriesegern och en direktplats till nästa säsongs Division 1 Norra.
– Tyvärr går matchen redan i första då vi bränner för mycket, summerar HHK-coachen Börje Westerlind siffrorna 15–31 (8–17).

Att det var två högmotiverade lag som möttes i seriefinalen syntes inte minst på lagens avbytarbänk. Både Härnösand och Gimonäs/Umeå hade fjorton spelare ombytta till match.

Inledningen var jämn. Halvvägs i första halvlek stod det 5–5 på tavlan. I halvtid stod det 8–17 på samma display.

– Jag tycker hela första halvlek ser likadan ut spelmässigt, men vi bränner för många lägen. Missar som Umeå sedan får kontra och göra lätta mål på, förklarar coachen Börje Westerlind.

Efter paus valde Härnösand att punkta bort två av Umeås nior och spela 4-mot-4 i försvarsspelet.

– Det borde jag gjort redan i första halvlek för vårt stora problem i den här matchen var inte det skrala målskyttet. Det var det ovanligt dåliga jobbet i försvarsspelet.

Matchen slutade 15–31 – i det närmaste tretton fler insläppta mål än laget snittat under den här säsongen.

Någon som du ger godkänt?

– Maja Bolstad gjorde en bra insats både framåt och bakåt, men annars saknade jag det kollektiva spel vi visat upp de senaste matcherna. Möjligen var det nerver med i spelet, säger Westerlind som nu har ett kval att se fram emot.

Vet du vilka som väntar?

– Som det ser ut nu är det Uppsala. Kul att säsongen får fortsätta och hur det än slutar har tjejerna gjort en kanonsäsong, summerar HHK-coachen.

Läs mer: Härnösand HK får sin efterlängtade seriefinal på hemmaplan

Tabell-läget i Division 2 Norra damer