Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Sent ska syndaren vakna – men det kanske tog för lång tid Murberget

Angående artikeln Länsmuseet öppnar vägen: "Stängningen gav negativ medial uppmärksamhet" publicerad 7 maj. (Plus)

Stängningen av vägen till Länsmuseet Murberget gav enligt museichef Jenny Samuelsson negativa effekter.

Nu är det nog inte bara stängningen av vägen som var orsaken till de negativa effekterna och det minskade besökarantalet. En annan bidragande orsak till det minskade besökarantalet är nog stängningen av Spjutegården och att man kastat ut Ronny Larsson och Mats Forsström som under många år drev Spjutegården på ett föredömligt sätt.

De negativa effekterna av vägstängning och Spjutegårdens stängning kommer med all sannolikhet att bli ännu mer kännbar sommaren 2018. Detta eftersom det föreligger ett förslag om att bland annat flytta de populära allsångskvällarna till annan plats – Mellanholmen – som ur många synvinklar är ett mycket bättre alternativ, inte minst ur tillgänglighetssynpunkt.

Det finns ett känt uttryck som lyder; sent skall syndaren vakna, eller man saknar inte kon förrän båsen är tom, men frågan är om museiledningen har insett att loppet kan vara kört för Länsmuseet Murberget efter alla fadäserna. 

Aldrig mer Länsmuseet Murberget

 

■■ Följ Allehanda Ordet fritt på Facebook

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel