Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Sent segermål för FV: "Det var ett rån"

Friska Viljor slog in segermålet i 94:e och sista minuten.
– Jag måste lämna arenan snabbt så att inte polisen kommer och tar oss. Det var ett rån, säger FV-tränaren Josip Pavic efter 2–1 mot Morön på Skyttis.
Nykomlingen FV har två vinster på tre matcher i division 2 Norrland.

Annons

Inhopparen Rasmus Engström sköt 2–1 efter pass från Rasmus Bergström. Det var Engströms tredje mål på tre matcher i norrtvåan. Engström har legat sjuk och det var anledningen till att han inte startade matchen.

– Det är första gången som jag gör ett byte efter 45 minuter. Jag gillar inte att göra det. Men jag kände att vi måste komma i gång. Och jag tog in Rasmus och som tur blev det bra också, säger FV-tränaren Josip Pavic.

Morön från Skellefteå ägde större delen av nykomlingsmötet på Skyttis.

Men hemmalaget fick en drömstart. Tobias Stenberg sköt 1–0 efter tre minuter. Fint anfall där ytterbacken Adam Olsson hittade in till Stenberg.

Morön kvitterade ganska omgående. Gästerna fick enkelt komma runt på högerkanten och FV missade i markeringen när Andreas Marklund kunde trycka in 1–1 från nära håll. Utan chans för engelsmannen Andrew Mills.

Därefter började Morön ta över mer och mer.

– Första halvlek var inget rån. Det var de 25 minuterna i andra som vi blev rejält tillbakapressade. Vi droppade för mycket och vi hade bara tur att de inte gjorde mål. De hade individuellt skickliga spelare och de hade lekstuga med oss flera gånger, säger Josip Pavic.

– De hade 22 avslut. I början av andra hade de säkert 15 avslut.

FV-målvakten Andrew Mills gjorde en mycket bra match och svarade för ett par kanonräddningar.

– Det är en styrka från vår sida att komma tillbaka i slutet. För det var mentalt jobbigt och grabbarna visade frustration. Att kunna vända det till något positivt är oerhört starkt, säger Josip Pavic.

Friska Viljor har sex poäng efter tre omgångar.

– Det betyder jättemycket. Och de här tre poängen kommer att betyda mycket för fortsättningen, säger Josip Pavic.

Nye mittbacken Joaquin Cerezo Julio från Chile satt på bänken hela matchen.

– Alla ska förtjäna sin plats. Frans (Eriksson) och Frank (Amani) har slitit i sex månader. Det är inte bara för en ny att ta deras plats.

Hur har chilenaren sett ut på träning?

– Han är fysisk stark och bra på huvudet. Det enda jag känner är att de spelar markeringsförsvar i Chile och vi spelar positionsförsvar. Vi går efter bollen och han går efter sin spelare hela tiden. Men jag tror att det kommer att bli bra. Och nu får han en vecka till på sig att konkurrera med de andra.

Blev han besviken?

– Ja, han var jättebesviken. Men det visar bara att han har rätt inställning och att han vill spela. Jag hoppas att han använder det på rätt sätt, säger Josip Pavic.