Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Sent mål sänkte Junsele

Junsele var på väg mot en viktig poäng i bottenstriden. Men i matchens 93:e minut avgjorde Kubikenborg.
– Jag kan inte begära mer, säger Junseles Kevin Spires.

Det var ett kraftigt manfall i Junsele. Efter den senaste matchen – där laget drabbades av två utvisningar – var fyra spelare avstängda. Dessutom var rutinerade Stefan Forsberg och mittbacken Abraham Scott indisponibla.

– Det var tolv hjältar i dag, säger Junseles Kevin Spires om sitt lags insats mot Kubikenborg.

För Junsele var ytterst nära att ta poäng mot tabelltrean. Laget tog ledningen efter tio minuter och försökte sedan att försvara sig smart och disciplinerat.

– Vi spelar efter vår matchplan och gör det bra. Visst skapar Kubikenborg något läge men det är inte så många. Vi håller de utanför oss, säger Spires och fortsätter:

– Sedan blir vi trötta i den andra. Det kändes väldigt surt att tappa poängen så sent när vi är nära att lyckas. Men jag kan inte begära mer av grabbarna.

Matchen förlorades den här helgen – men förra omgången var en starkt bidragande orsak.

– Vi åker dit på grund av debaclet då. Vi måste erkänna att vi inte var tillräckligt disciplinerade och drog på oss onödiga kort.

Med fyra omgångar kvar är Junsele ändå på gång i botten. Lagets tre segrar har alla kommit på höstsäsongen. Och kvar på spelschemat finns både Frånö och framför allt Friska Viljor.

– Det är två måstematcher. Varje match är cupfinal nu. Men jag är inte orolig. Vi har ett så rutinerat lag och känner ingen press. Vi spelar bara och det blir som det blir.

Matchfakta Division 3 Mellersta Norrland

Junsele–Kubikenborg 1–2 (1–0)

J: Simon Eriksson. K: Zakaria Bel Mekki, Khoger Friad Hammad.

Publik: 90.