Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sent avgörande för Luleå i Ängelholm

Annons

Luleå tog tre poäng efter de senaste tröga insatserna i elitserien.

På bortais vann laget över Rögle med 2-1 (0-0, 1-0, 1-1).

Segermålet kom med drygt en minut till slutsignalen. Målskytt Toni Koivisto, som bommade öppen kasse i början av föreställningen.

Senaste trepoängaren, före torsdagens match, plockade Luleå för några omgångar sedan hemma mot just Rögle. Laget vann också i säsongspremiären i Ängelholm.

Skönt att vi kunde avgöra så sent i matchen, sade Johan Fransson om Koivistos fullträff. Där var en period när vi hade det tufft, tillade backklippan.

Hemmalaget öppnade med två feta chanser som borde slutat i ett ledningsmål. Eller två.

Men Luleås repliker var ännu vassare: Toni Koivisto bommade som sagt öppen kasse och Linus Persson var nära att sätta 1-0 men puckade studsade när han skulle klämma till.

I stället kom ledningsmålet i mittenperioden direkt efter en sekvens där Rögle pressat i långa anfall utan framgång.

Daniel Gunnarsson fick in pucken bakom Martin Gerber, som så långt gjort massor av räddningar, men här var han övergiven av sitt försvar.

I Luleås kasse vägrade Johan Gustafsson att släppa in pucken. Trots riviga försök av Rögle att spela igenom och förbi Luleås höga press.

Men Luleås och Gustafssons nolla spräcktes till slut. Med sju minuter kvar kvitterade Christopher Liljewall.

Luleå bjuder inte på mycket. Det är svårt att komma igenom deras höga press. Det var tolfte gången, tror jag, som vi förlorade knappt. Men vi måste lära oss att stänga matcher, man vill gärna ha poäng när man kvitterat med så lite tid kvar, sade Rögles tränare Dan Tangnes.

Frågan var om jumbon i elitserien skulle vinna två matcher i rad för första gången?

Vi hanterade matchen bra i Växjö, jag trodde och hoppades att vi skulle göra det i kväll också. Det är bara att komma igen mot Modo på lördag.

Nej, det gick inte, det såg Toni Koivisto till när han satte 2-1 med 1.46 kvar. Tredje vinsten på lika många möten mot Rögle.

Ett mål som fick Luleås tränare Jonas Rönnqvist att jubla:

Det var riktigt skönt, det var ett tag sedan vi tog tre poäng.

Rönnqvist ser lagets styrka i spelet över hela banan:

Prestationen sista tiden har ändå varit bra trots poängförluster. Vi har skapat målchanser, det gäller att sätta dem och det gjorde vi nu, sade han.

Mer läsning

Annons