Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Seniorer tränar med distans i Bollstabruk

Tisdagsgruppens Seniorer, som styrketränat under många år i Bollstahallens gym, fick som många andra ta en paus i mars då coronaviruset började breda ut sig.

Vanligtvis skulle träningen pågå till i slutet av maj innan sommaruppehållet. Då många varit sugna på att återuppta träningen igen, så sker den nu utomhus vid det nya utegymmet i Bollstabruk. På den fina gräsytan nedanför Bollstahallen kan man därför med god marginal träna tillsammans utan att komma för nära varandra. Fyra tisdagar har hittills avverkats, med ett strålande sensommarväder, som gjort att svetten under passen lätt letat sig fram. Det har varit bra uppslutning och alla var glada att få träffas och träna igen, inte minst för den sociala gemenskapen. Det är alltid roligare att träna i grupp och kunna peppa varandra. Alla är dock noga med att inte tumma på de rekommendationer som gäller. Träningen utomhus kommer att pågå så länge vädret tillåter. Någon inomhusträning ska inte hållas under hösten. Vi anpassar klädseln och kör ute så länge som det går.

Lars Sjödin

Näraskribent

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Allehanda Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel