Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Sen värvning av division 1 spelare: Klippet i sista stund inför fotbollssäsongen

Kramfors Alliansen har med all säkerhet gjort ett riktigt klipp inför den stundande fotbollsäsongen.
Från Umeå FC har de plockat hem den förlorade sonen Christoffer Milde som har brutit kontraktet med UFC och återvänder till Kramfors.

– Jag är i en skadesituation där det här känns som den bästa lösningen. Det ska bli kul att representera Kramfors igen. De har ett bra lag och jag har många kompisar i laget, säger Christoffer.

I Kramfors Alliansen jublar de förstås över att Milde är tillbaka i truppen igen:

– För oss är det en drömvärvning. En fullt frisk Christoffer Milde är normalt sett en startspelare i division 1 och det här var det bästa nyförvärvet vi kunde tänka oss.

– Det stämmer också väl in med vår strategi att försöka bygga laget med lokala spelare, konstaterar Micke Berggren och Tomas Litström i Kramfors fotbollssektion.

Christoffer Milde, 23 år, lämnade Anundsjö efter säsongen 2014 och i början av förra året skrev han under ett tvåårskontrakt med Umeå FC.

Men det blev inte som Christoffer hade tänkt sig utan oturen var framme och han skadade sig redan i mars månad.

– Det är ljumskarna som krånglar. Tränar jag lite hårdare under 3-4 dagar överanstränger jag dem och sedan kan jag inte gå riktigt på flera dagar. Nu kör jag rehab och det går definitivt åt rätt håll.

Christoffer Milde går sedan 6-7 veckor tillbaka hos sjukgymnasten Annica Näsmark (ursprungligen från Sollefteå och som även jobbar med damlandslaget i fotboll) på Sofiahemmet i Stockholm.

– Sedan jag fick kontakt och besökt henne har jag gjort stora framsteg. Jag hoppas att det utvecklar sig fortsatt positivt och mitt mål är att försöka vara tillbaka och redo när serien börjar.

Med Christoffer Milde spetsar Kramfors till redan stark spelartrupp:

– Vi var trea förra säsongen och nu är målet att vinna serien, slår Micke Berggren och Tomas Litström fast.

Läs också: Mittback tränar med Umeå FC: "Intressant spelare för oss"

Läs också: Förre "försvarsgeneralen" kliver in som assisterande tränare

Läs också: Efter kritiken – Mauritzon vann kampen om domarkläderna: "Vi kan följa domarnas motto med stil"