Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sen slutspurt gav Brynäs en poäng

Annons

Tekning i egen zon med 15 sekunder kvar och underläge med 1-2.

Det var ju kört för Brynäs i hemmamötet med Färjestad. Då satte Bill Sweatt fart och fick in kvitteringen sju sekunder före slutsignalen.

Nu hjälpte det bara till en poäng då Joakim Hillding avgjorde för Färjestad i straffläggningen.

Klart han gjorde en bra prestation där, men med en back kvar så ska han inte få göra mål där. Det var tungt i det läget och därför var det väldigt skönt att vi kunde vinna efter straffarna och få med två poäng härifrån, sade Färjestads tränare Leif Carlsson.

För Färjestad hade matchen i ett järngrepp med 2-0 och fem minuter kvar. Magnus Nygren gjorde 1-0 i spel fem mot tre när Fredrik Warg och Ryan Gunderson hamnade i utvisningsbåset.

Det var skönt att få första målet i den här matchen och det var viktigt, sade Carlsson.

När sedan Per Åslund gjorde 2-0 efter 19 sekunder av tredje perioden såg det ännu jobbigare ut för Brynäs.

Vi kom hit för att ta in de tre poäng vi var efter Brynäs i tabellen. När vi fick en kanonstart på tredje perioden såg det bra ut. Men efter det blev vi lite för ängsliga och rädda om poängen.

Men en viljeinsats gav en reducering när Jonas Nordquist petade in pucken efter en rörig situation bakom annars storspelande Fredrik Pettersson-Wentzel.

Efter det var det bara Brynäs och vi fick freda oss. Men det är klart det är surt att släppa in 2-2 med bara sekunder kvar att spela.

Brynäs tog ut målvakten Bernhard Starkbaum och tryckte på. Några farliga chanser skapades också utan att ge utdelning innan då Sweatt tog saken i egna händer och solokörde in kvitteringen.

Vi hade flera chanser innan det också och det var riktigt skönt när vi kvitterade. En otroligt bra prestation av Bill också, sade Brynäs tränare Tommy Jonsson.

I förlängningen var hemmalaget närmast ett avgörande utan att lyckas.

Där hade vi tur och när det gick till straffar kan allt hända. Det var en strumprullare som avgjorde. Men de räknas ju också, sade Carlsson och refererade till Joakim Hilldings avgörande mål.

När \~Jesper Ollas missade Brynäs sista straff var det gästerna som tog extrapoängen. Nu skiljer två poäng mellan lagen i den jämna tabellen.

Mer läsning

Annons