Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Sen handläggning mildrade straffet

Det tog tre år innan den överklagade tingsrättsdomen behandlades. Eftersom det gått så lång tid sedan brotten begicks ändrade hovrätten fängelsestraffet till villkorlig dom och böter.

I juni 2005 dömdes en man bosatt i Sollefteå kommun av Ångermanlands tingsrätt till två månaders fängelse för grovt rattfylleri och brott mot djurskyddslagen.

Han och hans före detta sambo dömdes båda för brott mot djurskyddslagen sedan de får de tillsammans hade inte fått den tillsyn som krävs. Fåren gick ute och det saknades skydd för väder och vind och flera djur hade drabbats av en parasit och fick inte i sig tillräckligt med foder.

Kvinnan dömdes till dagsböter medan mannen som också åtalades för grovt rattfylleri dömdes till två månaders fängelse. Han överklagade domen och nu, nästan tre år senare, har hovrätten tagit upp ärendet och med hänsyn till att så lång tid förflutit sedan brotten begicks ändras domen till villkorlig dom och 100 dagsböter om 100 kronor.


INGRID ELDEKLINT
070-658 45 78