Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Semiförlust för Söderling i Peking

Robin Söderling nådde inte finalen i Pekings ATP-turneringen.

I lördagens semifinal blev det stopp mot Novak Djokovic med 3-6, 3-6.

Söderlings fina form räckte inte till mot den serbiska världsfyran men matchen var jämnare än vad siffrorna visar. I andra set bröt han direkt och hade 2-0 men andraseedade Djokovic bröt tillbaka till 2-2 och bröt även fram till 5-3. Ett serveess avslutade matchen.

Djokovic hade totalt sex serveess mot Söderlings fyra och gjorde väldigt få misstag vilket avgjorde matchen.

Siffrorna visar inte matchbilden. Han är en bra servare, slår hårda slag och är aggressiv genom hela matchen. Jag var tvungen att ha tålamod och ta chanserna när dom kom, sade Djokovic som nu kommer passera Andy Murray på rankingen.

Djokovic börjar precis som världsettan Roger Federer bli ett spöke för Söderling. Serben har nu 4-0 i matcher på svensken.

I den andra semifinalen åkte världstvåan Rafael Nadal på en utklassningsförlust när kroaten Marin Cilic vann med 6-1, 6-3. Nadal hade hoppats på första finalplatsen sedan i maj men ännu är han inte i perfekt form efter skadorna. Redan efter 15 minuter stod det 5-0 till Cilic.

Cilic är bra, han är ung och har en bra serve men om du förlorar med 6-1, 6-3 så är det mycket som du gör fel, sade Nadal. Mentalt så var jag nog inte med i matchen.