Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

"Semesterpratarna" och podradion två succéer för Radio Nolaskogs

Radio Nolaskogs har haft årsmöte. "Semesterpratarna" och podradion var två succéer från i fjol.

Radio Nolaskogs årsmöte för 2015 hölls den 2 mars. Till ordförande vid årsmötet valdes Sten Lundin, som även är ordförande för Radio Örnsköldsvik. Till styrelsen valdes Robert Rungstad, ordförande, Tommy Dickens, vice ordförande, Margareta Hedberg, sekreterare, Jeanette Nordin, kassör, Sten Lundin, chefstekniker, Ulf Boa Eklund, suppleant. På bilden syns även vår tekniker Erik Bergström. Styrelsen beviljades ansvarsfrihet och medlemsavgiften sattes till 100 kr per år.

Radio Nolaskogs sänder lokala program från Nolaskogs tisdagar och söndagar. Aktuella program med sändningstider finns i Tidningen 7 samt i ÖA.

Under juli och augusti ersätts de ordinarie programmen av "Semesterpratarna". Semesterpratarna har blivit mycket uppmärksammade av lokal- och rikspress. Sveriges Radio ansåg att ”Sommarpratarna” var ett skyddat namn och deras egendom, vilket innebar att Radio Nolaskogs 2015 tvingades byta namn till ”Semesterpratarna”. Nysatsningen att ta med Ö-viksbor i förskingringen som semesterpratare, såsom Per Bäckman, Ulla Löfven och Frida Östberg, har uppmärksammats mycket.

Föreningen ansvarar även för sändningarna från kommunfullmäktige. En ny programpunkt är Industripratarna med historik från en del av ortens företag.

Podradion har blivit en succé och har inneburit att antalet lyssnare ökat markant. Föreningen fortsätter att utvecklas och hoppas på ytterligare samarbete med olika föreningar. Mötet avslutades med att ordföranden tackade samtliga för ett väl genomfört verksamhetsår.

M Hedberg

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Allehanda Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel