Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Semesterpratarna 2016 – Nära dig

För femte året i rad sänder Radio Nolaskogs Semesterpratarna. Någon uttryckte sin förtjusning över programmet och ansåg att den lokala varianten var bättre än riksradions Sommar i P1. Kanske har han rätt till viss del.

Programmet Sommar lär vara det populäraste av riksradions alla program. Kanske för att det låter folk tala till punkt utan att bli avbrutna. Kanske för att människor får berätta sin livshistoria och många känner igen sig. Eller för att det sänds när folk har tid och ro att lyssna – i hängmattan, i bilen eller på stranden. Men allt detta gäller också vår egen lokala variant Semesterpratarna.

Jag tror Semesterpratarna blivit så uppskattad eftersom det är grannen, den egna doktorn eller någon som ofta syns i lokaltidningen får chansen att berätta om sitt liv. Det är ett enkelt och trevligt sätt att lära känna människor i ens närhet utan att tränga sig på. Att det blivit populärt bland deltagarna beror kanske på att de för en gång skull kan ge sin egen bild av vem de är. För Semesterpratarna lyfter fram de nära människorna och sådant uppskattas tydligen mer än att lyssna till en rikskändis.

Den som missade sändningarna i juli har en ny chans då alla program går i repris under augusti månad. Dessutom finns samtliga med i poddradion under rubriken Semesterpratarna. Det är vanskligt att lyfta fram någon för alla har varit så bra men måste jag välja får det bli en utflyttad och inflyttad Nolaskogsare. Stefan Edlund från Köpmanholmen, idag producent på SVT i Umeå, är den ene och Åsa Nordling från Småland är den andra. Båda bjuder ordentligt på sig själva och delar dessutom med sig av härliga perspektiv på oss Nolaskogsare.

Robert Rungstad

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Allehanda Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel